Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Érdemes egy sima SSD-nél...

Érdemes egy sima SSD-nél gyorsabb M2-es NVME SSD-t venni lapozófájl részére?

Figyelt kérdés

Szimplán csak, megszeretném kímélni a HDD-ket a lapozófájltól, és rátenni a lapozófájlt az M2-es NVME SSD-re, sokat kísérletezek, így a memória van, hogy túltöltődik, de így megakadályozhatnám a kifagyásokat.

A kérdés kiírásának az oka, a tapasztalatok megszerzése azoktól, akik már csináltak ilyet.

2023. júl. 23. 19:35
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

A HDD-t amit kb. korlátlanul lehet írni, kímélni akarod, ezért percenként több gigányi adatot írogatnál egy SSD-re, aminek viszont van kopása? Csak én nem értem a logikát mögötte?

És miért nem RAM-ot veszel egyáltalán, ha kevés a memória?

2023. júl. 23. 19:47
 2/20 A kérdező kommentje:

Nos hát, a HDD-k amiket használok, már nagyon sok ideje mennek, alapjáraton csak adatokat olvasok róluk, hamarosan eljön az ideje újakat venni, de addig is, a régieket kíméljem kell.

Az M2-es NVME SSD még ha van is kopása, csakis kizárólag a Lapozófájlra lenne dedikálva, a rendszermeghajtó természetesen egy sima SSD. Ez pedig külön lenne.

Azért, mert már van 4x8Gb, és nincsen több hely új ramnak a számítógépben.

2023. júl. 23. 19:50
 3/20 anonim ***** válasza:
78%
Az egész rendszert rakhatod NVME SSD-re.
2023. júl. 23. 20:02
 4/20 A kérdező kommentje:
Mondjuk az igaz, rendben, akkor a következő lesz a kísérlet, átrakom a rendszert az NVME-re, azon kívül, megnézzük mennyi ideig bírja így lapozófájl mellett, ha elhalálozik, akkor a régi SSD-n rajta lesz a rendszer. Köszönöm a válaszokat, ment a zöld. :)
2023. júl. 23. 20:04
 5/20 anonim ***** válasza:
78%

Nálam 97%-os kondíciót ír a HWinfo az SSDre ilyen használat mellett:

Total Host Writes: 14433 GBytes

2023. júl. 23. 20:30
 6/20 A kérdező kommentje:

Az szép, megnéztem én is, ha a kéken kijelölt érték az:

[link]

Közel 1 éve van meg az SSD, nem volt egyetlen egy nap sem, amikor nem használtam írási műveletekre, ráadásul lapozófájl is van rajta, 240GB-os = 89%

2023. júl. 23. 20:43
 7/20 anonim ***** válasza:
78%
Azt írja mennyi volt a teljes élettartam alatti írás a lemezen?
2023. júl. 23. 20:47
 8/20 A kérdező kommentje:

Nem találtam meg a HwInfo-ban, a CrystalDiskInfo-ban viszont igen, ott jobb felső sarokban.

[link] Azért, 35Tb írás után, így nem rossz a dolog.

2023. júl. 23. 20:57
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
Felesleges ilyesmivel vesződni, telepítheted nyudodtan a rendszert nvme ssdre, nem véletlenül teszik mások is etzt.
2023. júl. 23. 21:17
 10/20 A kérdező kommentje:
Arra fogom, onnan is fog lapozni, most veszem észre amúgy, úgy néz ki használt SSD-t vettem, a 15511 óra az több mint 600 nap, ami több mint 1 év :D.
2023. júl. 23. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!