Hogyan oldhatom meg a számítógépem hűtését?
Most építettem meg az első számítógépemet és észrevettem hogy nagyon felhevül a gép terhelés alatt.
Olyan 80-85 fokra a cpu, 60-65 a videókártya.
A gyári cpu hűtőn kívül nincs benne semmi más ami hűthetné az alkatrészeket, ezért jelenleg levettem az oldalát, hogy jobban tudjon levegőzni addig.
A gépházban viszont csak 2 db ventilátornak van hely, egy hátsónak és egy oldasónak.
Az megoldás lehet, hogy beszerelek egy hátsó ventilátort illetve kicserélem a cpu gyári hűtőjét?
Ha van más tanácsotok akkor szívesen meghallgatnám azokat.
A gépház elejére nem tudok ventilátort rakni, sajnos nincs hely hozzá.
A fóliát pedig megnézem, hogy le lett-e szedve.
Illetve tudnál ajánlani ventilátort, mert ehhez nem értek?
"A gépház elejére nem tudok ventilátort rakni, sajnos nincs hely hozzá."
Ebből azt tudom leszűrni, hogy rossz gépházat választottál és nem szellőzik kellőképpen. Ha a házat be tudnád linkelni az segítene.
Az előttem válaszoló jól mondja. Nem segít hogy nem tudunk semmit a konfigodról és arról hogy mire használod. Ha játszol, vagy esetleg komolyabb 3D-s programokat futtatsz érdemes lehet lecserélni a házat egy olyanra ami jól szellőzik és plusz ventilátort is lehet tenni. Látatlanban én pl az NZXT H5 flow-t tudnám javasolni, hűtés szempontból kiváló.
A processzor gyári hűtője pedig nagyjából netezésre elég. érdemes lecserélni ugyanis már 10 ezer forinttól is nagyon jó léghűtőket lehet venni. (Akár RGB-set is ha valakinek ez a fétise)
Illetve így a nyári melegben sokat tud segíteni egy takarítás, ha nagyon poros a gép az igencsak rontja a hűtést. Ezt érdemes fél-egy évente megcsinálni főleg ha a gépházat a padlón tárolod.
A ventilátorokra vonatkozóan én 140mm-est javasolnék amennyiben elfér.
Konkrét márka szempontjából a Noctua verhetetlen mind PC, mind processzor hűtés szempontjából. Nem éppen a legolcsóbb, viszont ha egyszer megveszed valószínűleg tovább fog élni mint a géped bármelyik alkatrésze.
#3-#4
Elnézést.
A processzor egy Ryzen 5 5600.
A videókártya egy Rx 6650 XT.
Most építettem, takarítani nem kell.
Csak játékra használom.
A gépház az asztalon van.
#5 Az 140mm-es nem fér be, próbáltam.
A gépházról sajnos nem tudok még nyilatkozni, mivel az ismerős akitől vettem még találta meg.
Amíg nincs hűtése levehetem az oldallapját a háznak?
Vagy lesz bármi baja?
Valószínűleg az lesz, hogy kicserélem a processzorhútőt és ha az nem elég akkor veszek egy ventillátort hátra meg oldalra is.
Úgy talán jobb lesz a légáramlás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!