Hang probléma számítógépen. Hogyan oldhatom meg (több lent)?
Fejhallgatót szeretnék használni a gépen, de minden megoldás amit próbáltam valamilyen szinten rossz. Sajnos a gépház első fejhallgatócsatlakozója kontaktos, így az ugrott, marad a hátsó. Amivel eddig próbálkoztam:
Külső hangkártya: Egy USB-vel csatlakoztatható külsö hangkártya (Soundblaster SBX Pro Studio). Ezzel az a gond, hogy érthetetlen okoból néha teljesen elmegy a hang és csak újraindítás után jön vissza. Tipikusan akkor megy el, ha valami "megterhelő" dolgot csinálok (pl. VLC-ben 4K filmet tekergetek gyorsan), vagy van amikor teljesen random, amikor egyik youtube videóról átkattintok a másikra (ilyenkor a videó sem játszódik le, csak a töltő ikon pörög). Természetesen tettem már újra gépet, frissítettem driver-t, frissítettem windows-t, de semmi nem oldotta meg.
Hangszóró, amin van fülhallgatócsatlakozó: Ez egy jó megoldás lenne, viszont ami most van (Logitech Z150), az nagyon halk. Maga a hangszóró az hangos, de a fülhallgatót rádugva már halk lesz. Nem tudom hogy egy hangszórónál milyen paramétert kell nézni, ami a max hangerőt mutatja, ugyanis nem a hangszóró max hangerejére vagyok kíváncsi, hanem a fülhallgatóéra ha rádugom.
Sima hosszabító kábel: ez a megoldás a legjobb eddig, ezzel viszont az a gond, hogy kábel hamar megtörik, pár havonta mindíg újat kell vennem. Persze nyilván olcsó dolog, de akkor is zavaró, hogy állandóan új kell, bemászni asztal alá, kihúzni a régit, be az újat.
Milyen megoldás lehetséges?
Ha hangszóróra kötöd a fejhallgatót, akkor onnantól a hangszóró hangerőszabályzó tekerőjével dogod tudni szabályozni a fejhallgató hangerejét is (meg persze szoftveresen is Windows-al, meg külön a fejhallgató hangerőtekerőjével is ha van). Ha mindent maxra tekersz, akkor is halk?
Egyébként igen, a kábel lenne a legjobb megoldás. Hogy ne törjön, én rögzíteném a kábelt az asztalon egy műanyag kábelsínnel úgy, hogy a PC-be csatlakozó vége kicsit kilógjon és nagyjából a Jack aljzat körül legyen. A fejhallgatós végét mex fixen rögzíteném az asztalon egy pontra elől, így sosem lenne a kábel mozgatva, nem törne meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!