Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az emberek miért sokalják egy...

Az emberek miért sokalják egy Netflix havi díjat?

Figyelt kérdés

A legolcsóbb Netflix havidíj 2500 asszem (nekem nem ez van)

És sokallják ezt a keveset, van, aki elő sem fizet rá, és úgy sokalja ezt a havi díjat, és inkább reklámokat néz.

Vegyük alapnak pl a Wednesday sorozatot. 8 részes. Mindegyik 1 órás rész, de nagyon tömörek, mindegyik tele van szerkesztéssel, több kameraszög stb

1 db kamera amit az ilyen célokra használnak az 30 millió forintba kerül. 1 ilyen kamera semmire sem elég. Kell legalább 5 ilyen. Emellé kell rengeteg mikrofon, reflektor

Nyílván kell egy hozzáértő forgató stáb, videóvágók stb.

Csak a technikai eszközök megvannak 100 millió forint. (Nyilván nem ennyi ha bérelnek eszközöket, de az is elég borsos ár. )

Aztán az embereket is ki kell fizetni akik nap mint nap dolgoznak a forgatáson, a szerkesztésben minden egyéb dologban. Amellett kell a helyszínt bérelni, stb ezek sem kevés dolgok.

Szerintem egy ilyen film forgatása alsó hangon van néhány száz millió forint.

De ez csak 1 sorozat. A Netflix naponta tesz közzé sorozatokat, filemeket.

Rengeteg pénzekbe kerülnek ezek a dolgok, az a minimum már hogy honoráljuk a készítőket ennyi kevés pénzzel.

2 cigi ára.

Ha reklámos oldalt néz az ember, azzal is tömi valaki zsebét, csak abból szerencsétlen készítők semmit sem látnak, ami elég frusztráló. Mi sem örülnénk egy ilyennek.

Nem értem az ilyen felháborodásokat.

2023. máj. 7. 22:26
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
#10 igen, csak ezzel a probléma ott van, hogy nem a Stranger Things létezik a Netflixen.
2023. máj. 8. 07:57
 12/32 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy azt már írták, a töredezettséggel van a baj. A hagyományos tévére előfizetsz egy szolgáltatónál és kapsz szinte mindent folyamatosan, egy tűrhető összegért. Okosan használva a tévé se zavaró, a reklámokat át lehet ugrani és akkor nézed amikor akarod (annyi korlátozással, hogy előtte le kell mennie a tartalomnak, de a streamingen is meghatározott időben kerül fel). A streamingnél meg külön elő kell fizetni az összesre. Egy még nem drága, de az összes együtt már igen, ráadásul folyamatosan online kell lenni, tehát nyaralóban ahol nincs net bukó (a mobilnetet gyorsan megeszi), míg tévé mindenhol van, csak egy antenna kell. Ami meg a legjobban zavar, hogy bármikor eltűnhet a kontent. Amit egyszer felvettél a tévéből örökre megmarad, ahogy az is amit megvettél lemezen. Ezért köszönöm, de nem kérem a streaminget. Megoldható olcsóbban is legálisan (a tévéadás felvétele magáncélra legális), ha meg valamit annyira nem tesznek elérhetővé marad a kalózkodás.
2023. máj. 8. 09:00
 13/32 P.O.C. ***** válasza:
68%

Én elég rosszkor szocializálódottam, a 90 -es évekbe a VHS/ audio kazetta korszakban, mikor még az hogy lemásoltál egy filmet vagy egy zenét kb senkit sem érdekelt. Természetes volt mint a levegő. Ugyan azt szoftver oldalról is. Két kazettás gyors másoló magnóval másoltuk a Commodore 64 játékokat. :D

Ma már alig nézek filmeket sorozatok, mert kevés rá az idő. Havi vagy 5-10 film meg pár szorzat néhány része és kifújt. Azért minek fizessek állandóan x összeget, ha a 1 % -át sem használom ki?

Ráadásul tuti hogy az 5 film amit megnézek, amúgy 5 különböző streaming szolgáltatón keresztül lehetne elérni (vagy még azon se).

A Netflix kódot haveromtól kaptam, aki kint él németbe. Nem lett volna a rossz, de tuti hogy amit meg akartam nézni annak 80% -a feliratos. Pedig azok 90% -ához létezik magyar szinkron. Szóval inkább lehúztam az nCore -ról és megnéztem szinkronosan, a netflix appot meg bezártam a fenébe.

Azóta már ő is visszamondta a Netflixet. Pedig neki a 900 ezres fizuval, olyan mint a légypiszok.

2023. máj. 8. 09:01
 14/32 anonim ***** válasza:
100%

Gondolj bele mennyibe került anno a TV előfizetés, ahol megkaptad az összes csatornát amin láthattad az összes sorozatot ami ment. Most fizess elő a következőkre:

-Amazon Prime

-Apple TV+

-Disney+

-HBO Go

-SkyShowTime

-Netflix

-Hulu

-nem beszélve a magyarokról (Filmio, Cinego, RTL+, Telekom TV GO...)

hogy megnézhesd azt ami előtte egy TV előfizetés volt. Olcsó?

Aztán lehet szörnyülködni hogy licenszek vásárlása/lejárása miatt jó esetben egyik szolgáltatótól a másikhoz átkerül valami, rossz esetben eltűnik teljesen (úgy hogy a felénél tartasz a sorozatnak). Arra jó a Netflix hogy ha cél nélkül akarsz bámulni valamit háttérzajnak, akkor kimeríthetetlen forrás (ki volt nekik adva hogy naponta egy új film, legyen akármilyen fos), de ha minőséget akarsz látni, akkor hamar kiürül, és mehetsz az N+1-edik szolgáltatóhoz is. Már ha találsz olyat ahol az adott sorozatot leadják, lehet názelődni JustWatch.com-on hogy mi hol van fent, rengeteg sorozat vagy eleve nem nézhető streaming szolgáltatónál, vagy ha igen, akkor geolock miatt max VPN-el szórakozhatsz.

Remek jövő, ugye?

2023. máj. 8. 09:22
 15/32 anonim ***** válasza:
39%
Nyugaton sokkal több streamingszolgáltató van. Ezzel egyidőben nyugaton mára már szinte teljesen ismeretlen fogalom a torrent. A nyugati átlagember simán előfizet akár egy tucat szolgáltatásra is, meg se fogja érezni a pénztárcája. Az ne a szolgáltatók hibája legyen már, hogy a magyar ember még mindig cs.ró.... Nem véletlen hogy nálunk még gyakorlatilag elnézik a hatóságok a torrentezést, miközben pl. Németországban nagyon keményen büntetik már.
2023. máj. 8. 09:35
 16/32 anonim ***** válasza:
100%

Adott mondjuk 10 régebbi film.

Ebből kettőt megtalálsz metflixen, egyet HBO-n megint kettőt Disney-en, és még egyet egy negyedik streaming szolgáltatónál.

Vagyis már négy helyre fizetsz havidíjat de még mindig nem találtad meg a filmek felét!

2023. máj. 8. 09:48
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

"Nyugaton sokkal több streamingszolgáltató van."

Nincs nagy különbség számokban.

"Ezzel egyidőben nyugaton mára már szinte teljesen ismeretlen fogalom a torrent."

De, ismerik, és újra dübörög a torrent, köszönhetően a tucatszám szolgáltatóknak. [link]

"A nyugati átlagember simán előfizet akár egy tucat szolgáltatásra is, meg se fogja érezni a pénztárcája."

Nem, nem fizet elő simán, rengetegen panaszkodnak hogy ennyire nem fognak előfizetni, attól függetlenül hogy mennyit keresnek.

"Nem véletlen hogy nálunk még gyakorlatilag elnézik a hatóságok a torrentezést, miközben pl. Németországban nagyon keményen büntetik már."

Németországban is csak felszólítanak de lépni nagy nehezen lépnek csak ha büntetni is akarnak. USA-ban simán torrenteznek.

2023. máj. 8. 10:05
 18/32 P.O.C. ***** válasza:
100%

#16: "Adott mondjuk 10 régebbi film."

A retrózás alapból kizárt streamingen. A 70-es 80-as 90-es évek filmjeit nem fogod megtalálni. Még az ikonikusabbakat sem. Sőt még Blu-Ray -en sem sokkal jobb a helyzet. Még sokat is mondtál azzal, hogy 10-ből 4-et megtalálsz. Szóval retro esetén a torrent szerintem megkerülhetetlen.

2023. máj. 8. 10:12
 19/32 anonim ***** válasza:
100%
#18 Még a retró hagyján is, de sok újabb filmmel is hasonló a helyzet.
2023. máj. 8. 10:35
 20/32 anonim ***** válasza:
48%

#10 Ezzel csak az a baj, hogy leszámítva 1-2 nagyobb költségvetésű sorozatot mint a Stranger Things a többi ezredéből nem gazdálkodik ennek a költségvetésnek.

Vagy csinálnak 1 évadot, aztán ha nem hozza a számokat, kérdés nélkül lelövik és jöhet a következő. Évi 6-7000 milliárd Forintról beszélünk, szarásig vannak pénzzel.

2023. máj. 8. 10:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!