Jó laptopnak számít ez még? Netezésre, filmezésre, youtube meg netflix... hasonlókra jó még?
i5-2520M CPU 2,50GHz
16GB DDR3 memória
250GB Patriot Burst SSD
Intel HD Graphics 3000
Windows 7 Professional
Dell Latitude E6520 típusú laptop
Látszólag megint én vagyok teljesen rosszul összerakva, de már megszoktam.
Nekem volt Nehalemmes laptopom, ami a Sandy közvetlen elődje. Lejátszotta a FullHD anyagot TVre kiküldve de valami brutál magas processzorterheléssel. Az is 2mag 4 szál volt, oké ez a 2520M all-core erősebb vagy 30-35%-kalx de az ebben lévő HD3000 ugyanúgy hulladék, a QuickSync még csak mpeg-2 dekódolást támogat hardveresen, azért ha ezt megküldöd egy szintén nem támogatott VP9 1080p@60fps YT anyaggal hát ez a processzor sem fog szotyizni unalmában az tutiqrvasten.
Én annyira nem élvezném a filmezést és a napi használatot ha állandóan ki akarna magából fordulni a processzorhűtő :D
Ha jól látom ezeket (opcionálisan) szerelték NVS4200M-mel ami Cuda alapon tudja dekódolni a videót, ha ez benne van akkor elmegy de e nélkül én biztosan nem venném meg.
Ez már 10+ éves technológia, idejét múlt még akkor is ha alap dolgokra amúgy ennyi RAMmal és SSDvel egész jó. Én Hasell (4gen) alá ma már semmiképp nem mennék, de ha lehetőség van rá akkor inkább Kabylake legyen az alja( 7 gen), az legalább ilyen multimédiás dolgokban "modern", az már processzorterhelés nélkül boldogul a Youtube VP9-es codecjével.
Asztali gépeknél ezek nem parás dolgok, mert jó pár éve az összes videókártya megoldja az ilyen dolgokat csípőből, a processzoron meg van fél kiló vas ami elvigye a hőt. Laptop esetében teljesen más a helyzet. A projectoromat én is i5-3470-nel hajtom, de ott van mellette egy GTX1050. Laptop esetében ugyanezt már nem eröltetném, szóval ahogy írtam én már nem adnék pénzt érte.
Rosszul látod, én tapasztalatból mondom, hogy van egy 2012-es Lenovo Thinkpadom, i5-el, 2 mag 4 szál és sebességre nem nagyon venni észre különbséget a bika és sokmagos, modern asztali ryzen PC-mel összevetve
papíron tényleg nem hangzik jól, de ezek a laptopok még nagyon jól megállják a helyüket, és az én thinkpadomnak még ára is van, olyan 60 000 ft körül mennek állapottól függően... ami durva, hogy az enyém 2012-es, és a mai napig nagyon jól bírja az akksija is, én ezt már bőven prémium minőségnek hívom, és ez miatt igenis van ára, és sebességre semmi gond nincs vele egyelőre
Mert nálam a polcon heverő laptop az nem tapasztalat? Azt csak haluzom? Vagy az egyik gépemben 3470 is csak a mátrix műve?
Milyen processzor van a 2012-es Thinkpadedben? Csak nem egy generációval újabb? :)
( a kérdésben szereplőnél elnéztem egy sort,ha filmezni szeretne akkor H264-et már támogat, csak a youtube formátumai nem ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!