Az emberek miért sokalják egy Netflix havi díjat?
A legolcsóbb Netflix havidíj 2500 asszem (nekem nem ez van)
És sokallják ezt a keveset, van, aki elő sem fizet rá, és úgy sokalja ezt a havi díjat, és inkább reklámokat néz.
Vegyük alapnak pl a Wednesday sorozatot. 8 részes. Mindegyik 1 órás rész, de nagyon tömörek, mindegyik tele van szerkesztéssel, több kameraszög stb
1 db kamera amit az ilyen célokra használnak az 30 millió forintba kerül. 1 ilyen kamera semmire sem elég. Kell legalább 5 ilyen. Emellé kell rengeteg mikrofon, reflektor
Nyílván kell egy hozzáértő forgató stáb, videóvágók stb.
Csak a technikai eszközök megvannak 100 millió forint. (Nyilván nem ennyi ha bérelnek eszközöket, de az is elég borsos ár. )
Aztán az embereket is ki kell fizetni akik nap mint nap dolgoznak a forgatáson, a szerkesztésben minden egyéb dologban. Amellett kell a helyszínt bérelni, stb ezek sem kevés dolgok.
Szerintem egy ilyen film forgatása alsó hangon van néhány száz millió forint.
De ez csak 1 sorozat. A Netflix naponta tesz közzé sorozatokat, filemeket.
Rengeteg pénzekbe kerülnek ezek a dolgok, az a minimum már hogy honoráljuk a készítőket ennyi kevés pénzzel.
2 cigi ára.
Ha reklámos oldalt néz az ember, azzal is tömi valaki zsebét, csak abból szerencsétlen készítők semmit sem látnak, ami elég frusztráló. Mi sem örülnénk egy ilyennek.
Nem értem az ilyen felháborodásokat.
Én nem tartom drágának, de engem nem győzött meg a netflix. Kipróbáltam, majd le is mondtam.
Ott a disney plus, ami nekem sokkal jobbat tetszik, vagy skyshowtime.
Van még HBO max-om is, de már azt se nagyon nézem.
Igen, nagyobb. Vahy a Trónok harca, Sárkányok háza.
Én sosem néztem online filmet.
Pont a reklámok miatt, valamint a gagyi minőség miatt nem.
Valamint ahogy mondod, ha senki nem fizetne egy tartalom fogyasztásérr, a végén nem lemne készítő mert mind csődbe menne.
Azért félteni sem kell őket annyira, amikor egy Robert Downey Jr. egy Marvel filmben 4 perc szerepért annyi pénzt kap, mint Nigéria egész éves költségvetése...
Mondjuk Dicaprio már 2 órát is szerepel ennyi pénzért ;)
Mert a Netflix önmagában semmi, elő kell fizetni a HBO-ra, a Dinsey+-ra meg egy csomó másra...
Akkor inkább egyszer beruház az átlag user egy 5TB-os HDD-re és olcsóbban jön ki a warezolással.
A filmstreaming platfom túl töredezett és alkalmatlan arra hogy kiszolgáljon minden szükséges igényt, igazán példát vehetnének a zenei irányról.
Bár igaz, akkor kevesebb pénz lenne benne...
Nézzük fordítva:
2.500 a legolcsóbb előfizetés.
220 millió előfizető van.
Havi szinten 550 milliárd Forintnak megfelelő bevétele van.
Az egyik legdrágább sorozat a Stranger Things részenként 10 milliárd Forint, legyen a 9-10 rész 100 milliárd. A netflix 1 havi bevételeiből bőven kijön a sorozat komplett évada.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!