360.000Ft-ig milyen videókártyát ajánlanátok?
Játékra keresnék, 2k-s felbontásra csendes videókártyát maximum 31cm-est!
Jobban nvidia párti vagyok, esetleg ez a kártya?

Ehhez mit szólnál:
Ki fog fogyni a 12GB VRAM-ból, és 1% low-n nagyon sokat benne hagy a GPU-ban.
Én személy szerint nem venném meg, fölig nem fél millióért.

De mondjuk az hosszú, itt van a ref. hűtéses, ez fixen belefér:

Tudom azért kell venni nVidia-t, mert az biztosan csendesebb és megbízhatóbb...
Fanatikusokkal nincs kedvem vitatkozni, objektívan nézve az RX 7900XT sokkal jobb videókártya és csak az RTX4080 jobb tőle a piacon, nyilván drágábban.
Néztem tesztet rtx4070ti és rx7900xt-ről és azért sokszor 4070ti kicsit jobban teljesít.
Illetve sok játék még most is nvidia támogatással jön ki.
De akkor 7900xt ajánlanátok jobban? Vagy maradjak a 4070ti?

A DLSS 3.0 és a RayTracing - aminek már bőven van létjogosultsága a 4070Ti-nál, ezzel nem fog versenybe kelni az AMD soha.
És akkor mondhatná más is, hogy "AMD fanatikussal nincs értelme vitatkozni".
Az AMD egyedül a VRAM miatt éri meg azoknak akiknek szüksége van 20GB-ra. 1440p-ben egyelőre pár évig bőven elég lesz a 12GB VRAM.
4K ultrán RT-vel tolok 0-1-2 éves AAA játékokat 4070Ti-al, 7-8GB VRAM volt eddig a max amit elkért 4K-n.
1440p-ben meg ennél is kevesebb memóriát használ legtöbbször egy játék.
Az meg hogy vannak optimalizáltalan vagy szarul portolt játékok amik 2-3 milliós PC-n se futnak rendesen ultrán, az nálam soha nem volt mérvadó. 3 évig biztosan elég lesz egy 4070Ti kompromisszummentes 1440p-re.

#7.
Ezzel nyilván nem lehet vitatkozni.
Viszont a mostani tendencia szerint nagyon pocsékul optimalizált címek kerülnek piacra, az RX 7900XT pedig egy tökéletes válasz volt rá AMD részről.
Nem mellesleg most kezd felgyorsulni a piac, szóval nem vennék rá mérget, hogy x év múlva bármi is elég lesz ami ma is...

#6.Abszolút fej-fej mellett, az 1% low-n viszont hoz a 7900XT rendesen.
Én azért inkább azt választanám, de ha kell a RT akkor nem kérdés, hogy a konkurencia megoldása lesz a nyerő. Igazából csak ez lehet a kettő között döntő, mert ha nem fontos a 7900XT hosszabb távra jobb választás lehet és az AMD általában mindig javulni szoktak.(az 5700XT is pl. egyre erősebb lett évről-évre, vagy lásd a 6600 mit megy egy 2070 ellen is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!