Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ön szerint milyen időközönként...

Ön szerint milyen időközönként illene minden embernek jobb számítógépre cserélniük a régit ?

Figyelt kérdés
(Én például még a saját rokonaimat sem tudom meggyőzni arról, hogy ez nem jó, újat, jobbat kell venni, hiába mondom az alkatrészek kapacitását mivel azzal sincsenek tisztában, hogy az mennyire számít rossznak, úgy állnak hozzá, hogy jó ez még, jó egy gép legalább 10 évig, utána meg ott idegeskednek a gép előtt, hogy miért nem működik, miért nem indul a program vagy miért ilyen lassú.)

2023. ápr. 15. 12:55
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

#18.A Microsoft viszont monopol helyzetben van.

Nem csak az otthoni, hanem a céges környezetet is befolyásolja.

Ahol meg nem opció a kiskapu, hanem tökéletesen működnie kell.

Ennek volt visszhangja, még amikor bejelentették. A nagyobb majd akkor ha leáll a Win 10 support és kénytelen lesznek 2030-ig meghosszabbítani.(amit nem tartok lehetetlennek)

2023. ápr. 15. 19:06
 22/30 anonim ***** válasza:

21/

Cégeknél se jellemző hogy 8 évesnél idősebb gépeket használnának, hiszen könyvelési szempontból talán 5 év alatt válik az eszközök értéke 0 vá. (ha rosszul tudom elnézést, nem vagyok könyvelő)

Ahol mégis 8 éves gépeket kötnek hálózatra ott meg nem hiszem hogy a support megszűnésével foglalkoznának.

A licensz meg nem jár le, úgyhogy törvényt nem sértenek.

2023. ápr. 15. 19:19
 23/30 A kérdező kommentje:

Látom, hogy van, aki 10 éves gépet is használ, de azért tisztában van vele, hogy milyen alkatrészek vannak benne.

Na most az a helyzet, hogy az én rokonaim nincsenek tisztában vele, hogy milyen alkatrészek vannak a gépükben, mire lehet cserélni, milyenek a kapható új alkatrészek, az sem tudják, hogy mit nevezünk operációs rendszernek, hogyan hozunk létre új mappát, hogyan törlünk, letöltik ugyanazt a fájlt ezerszer.

Nem is érdeklik.

Csak az idegeskedést művelik, hogy "nem jó, miért ilyen lassú, nem kell cserélni, nem érdekel". Nem hallgatnak meg. Ilyen rokonokkal nem tudok mit kezdeni, rossz hallgatni a panaszkodásukat.

2023. ápr. 16. 10:49
 24/30 anonim ***** válasza:

Egy 10 éves gép még nem feltétlenül lassú, beállítás kérdése csak.

A tudatlanság gyakrabban vezet önhittségre.

2023. ápr. 16. 16:30
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

23/

Nekem számítógépre sincs szükségem hogy idegeskedni tudjak.. 🙄

2023. ápr. 16. 17:22
 26/30 anonim ***** válasza:
38%

"Egy 10 éves gép még nem feltétlenül lassú, beállítás kérdése csak."

Egy 10 éves munkaállomás valami bitang Xeonnal, 4 csatornás DDR3-mal, SSDvel ma is teljesen korrekt és jól használható cucc.

Egy 10 éves i3-3210, kevés rammal, HDDvel meg lószar tejszínhabbal. :D

2023. ápr. 16. 18:14
 27/30 anonim ***** válasza:

I7-2600 meg simán elég egy kis RAM bővítéssel.

Alsó kategóriás mai Pentium-k hozzák azt a szintet, szóval ennyit a 10 évről.

Ott valami iszonyat módon megragadt a fejlődés az Intel monopólium miatt.

Most haladtunk valamennyit az AM4 miatt, de már közel sem olyan gyorsan mint az LGA775 és LGA1150 közötti időkben.

2023. ápr. 16. 18:21
 28/30 anonim ***** válasza:
54%
Az i7-2600 anno sem volt átlagos gép, az nagyon high-end volt. A Pentiumok sem átlagos gépek, hanem nagyon low-end. :)
2023. ápr. 16. 18:39
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

#28.Azért a G6600-t nem illik alábecsülni, ahogy a legtöbb Pentium-t sem.

Mindig kicsit az aktuális generációs I3 alá vannak belőve, de láttunk már olyat hogy kb. egy szinten is voltak.(G4560 vs I3-7100)

De a mondanivalóm lényege, hogy az 10 éves távlatot abszolút nem mindegy mikortól számoljuk, mert a technológia sem lineárisan fejlődött, hanem volt rá példa hogy évekig megállt aztán hirtelen nőtt, de az utóbbira jó ideje nem volt példa.

Majd remélhetőleg az ARM meghozza az áttörést, mert az X86_64 már kezdi elérni a határait.

2023. ápr. 16. 19:43
 30/30 anonim ***** válasza:
70%
Az én mondanivalóm lényege pedig az, hogy 10 éves távlatban sem mindegy milyen hardverről beszélünk. A 10 éves HEDT/High-End ma is gond nélkül használható szinte mindenre, míg a 10 éves, akkori belépő szint lassan már semmire nem jó.
2023. ápr. 16. 20:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!