Ön szerint milyen időközönként illene minden embernek jobb számítógépre cserélniük a régit ?
A neten általánosan elfogadott a tegeződés.
Miért kellene rávenni valakit arra, hogy cserélje le a dolgait akkor, ha neki az megfelel?
A memória bővítése vagy a merevlemez lecserélése is sokat gyorsíthat rajta, nem feltétlenül kell lecserélni az egészet.
Telefont évente..
Számítógépet 2 évente..
Autót 4 évente..
Lakást 5 évente..
Feleséget 6 évente..
..illik lecserélni. Addig elhasználódik, elkopik.
Eladod mint használt eszközt, használja más tovább, van újabb, jobb, fiatalabb.. :)
Így gyűlik a sok hulladék. Ezek statisztikai tények de illik tagadni őket.
A lehetőségekhez mérten amikor a körülmények is úgy adódnak akkor.
Mivel a Microsoft is kukázta a régi üzletpolitikát ezért sokaknak kell majd váltania úgy PC-t hogy elég erős lenne később is, viszont nem felel meg az új oprendszer követelményeinek.
Szóval ez sok tényezős dolog, a teljesítmény nem minden, sokszor felülírja a korszerűség.
Amúgy tapasztalataim szerint játékos PC-t azért 3-4 évente illik bővíteni, átlagos mindennapi használatra szerintem 5-6 évente is elég lehet.
Mint felettem is írták, nincs egy olyan meghatározott időköz, amikor már kötelező lecserélni, ez nem olyan mint kocsinál az olajcsere. :D
Akkor cseréled mikor te már úgy érzed hogy nem szolgál ki, nem elég a teljesítménye.
Ez attól is függ mire használja. Erre nincs konkrét válasz. Van aki 10+ évig elvan egy adott géppel van, aki 3 évente cseréli. Linek mi.
Ha megfelel arra a célra, amire használva van, akkor szerintem fölösleges.
7/ "sokaknak kell majd váltania úgy PC-t hogy"
Tények:
- minden 2018 tól gyártott proci és alaplap támogatja a win11-et
- 2025 végén szűnik meg a w10 támogatása.
Ez összesen 8 év. Tehát 8 évente kell új gépet venni. És akkor még nem beszéltem arról hogy a TPM és a proci limitáció is megkerülhető.
Ki használ most közületek 8 évesnél öregebb gépet napi használatban munkára, játékra..?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!