Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ön szerint milyen időközönként...

Ön szerint milyen időközönként illene minden embernek jobb számítógépre cserélniük a régit ?

Figyelt kérdés
(Én például még a saját rokonaimat sem tudom meggyőzni arról, hogy ez nem jó, újat, jobbat kell venni, hiába mondom az alkatrészek kapacitását mivel azzal sincsenek tisztában, hogy az mennyire számít rossznak, úgy állnak hozzá, hogy jó ez még, jó egy gép legalább 10 évig, utána meg ott idegeskednek a gép előtt, hogy miért nem működik, miért nem indul a program vagy miért ilyen lassú.)

2023. ápr. 15. 12:55
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
85%

" akkor még nem beszéltem arról hogy a TPM és a proci limitáció is megkerülhető."

Nyilván az átlag user ezzel fog szórakozni, én sem vágnék bele és sokan sem pedig értek egy és mást hozzá, de vannak bőven hátrányai.(felmegy de az update-tel problémák adódhatnak, illetve innentől kezdve nincs garancia a hibátlan működésre, ami egy zárt forráskodú OS esetén nem kis probléma)

"Ki használ most közületek 8 évesnél öregebb gépet napi használatban munkára, játékra..?"

Meglepően sokan, kapitalizmus ide vagy oda, de még egy 2. gen-es I7 is nagyon jól teljesít a mindennapokban. Na most akkor dobjuk ki a 7. gen-es Intel-t vagy az 1. gen-es Ryzen-t, mert a MS úgy gondolta most kell meglépnie ezeket a szükségtelen követelmények meglépését?

Plusz adalék:

[link]

A 3 éves CPU-t ami támogatott, azért szépen elveri az ezer éves 1 generációs Ryzen, van még kérdés?

2023. ápr. 15. 16:19
 12/30 anonim ***** válasza:
82%

10: enyem kb 8 éves, 4. Generációs i5.

Szovegszerkesztes, programozás, kisebb műszaki rajzok, cnc, 3d printing, ezekre használom. Alapvetően teljesen tökéletes, most így fejben szamolassal merek pár program indulást : Firefox kb 2.5 másodperc, gimp 4 másodperc, ugs g code , ez nagyon lassú 7 másodperc, tablazatkezelo 4-5 másodperc között , VLC 1.5 masodperc, blender 5 másodperc, inkscape 2.5 másodperc.

Sublime editor kb azonnal , visual studio code 5.5 másodperc,és a leglassabb android studio , na az fél perc mire összeszedte magát. De sokat tölt le a netről . Igazából nem jellemző hogy szükségem lenne erősebb gépre

2023. ápr. 15. 17:16
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

Jelenleg is egy 10 éves hibátlan Sandy-vel tolom.

Operációs rendszer Microsoft Windows 10 Pro

Processzor Intel(R) Core(TM) i5-2500 CPU @ 3.30GHz

Grafikus kártya Intel(R) HD Graphics (2,2 GB)

Memória 2,3 GB Free (7,7 GB Összesen)

Monitor Általános PnP képernyő (2560 x 1080 @ 59 Hz)

Tárhely 1295,6 GB Free (1862,4 GB Összesen)

Audió Realtek High Definition Audio

Alaplap ASRock (H61M/U3S3)

Egér USB beviteli eszköz

Billentyűzet Szabványos PS/2 billentyűzet

2023. ápr. 15. 17:46
 14/30 anonim ***** válasza:
0%

11/ Nincs kérdés. Dobd ki.

12/ és 13/ Ha most 8 éves akkor 2,5 év múlva (a w10 support megszünésekor) már 10 évesnél idősebb lesz. Amit amúgy is cserélni fogsz. Az új már biztos támogatni fogja a w11-et. Tehát minden OK.

2023. ápr. 15. 18:05
 15/30 anonim ***** válasza:
14: mármint ? Linux és win 11 van rajta mindegyik hibátlan miért kellene valami Windows 10 supporthoz alkalmazkodni ?
2023. ápr. 15. 18:17
 16/30 anonim ***** válasza:
44%
15/ Windowsról beszélünk, hogy ahhoz használható-e, nem Linuxról.
2023. ápr. 15. 18:21
 17/30 anonim ***** válasza:
Jó de leírtam hogy Windows 11 is van rajta
2023. ápr. 15. 18:22
 18/30 anonim ***** válasza:

17/

Akkor mi a kérdésed ha már fenn van?

Pont arról volt szó hogy a régi proci és tpm nélkül nem tudja felrakni a w11-et és 2026 ban már nem támogatott a w10 és megkerülő módszerrel nem akar w11-et felrakni. Dobja ki emiatt a gépet? Hogy jön ide a Linux?

Pl a Debian is megszüntette a 2000-es évek elején a 386sx és régebbi procik támogatását. Emlékszel mekkora felhábotodás volt? Én nem. Vagy hogy a Linux kezte el már évekkel ezelőtt a 32 bites arhitektúrát elnyomni. A Microsoft csak 2 év múlva nem fogja már támogatni a x86-32 arhitektúrát.

2023. ápr. 15. 18:34
 19/30 anonim ***** válasza:
Én nagyjából 2-3 évente szoktam CPU-t, VGA-t upgradelni, teljes platformot 5-6 évente. És én játszom is időnként. Akinek csak alap felhasználásra kell gép, abszolút nincs szüksége gyakori fejlesztésre. Persze nyilván akkor se szabad megvárni azt a pontot, mikor már a böngésző sem indul el.
2023. ápr. 15. 18:45
 20/30 anonim ***** válasza:
Elnézést én nem kérdeztem semmit.
2023. ápr. 15. 19:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!