Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem indul a Windows egy...

Miért nem indul a Windows egy hibás adattároló hdd kivétele után?

Figyelt kérdés

Üdv!

Lenne egy gondom, de már a fél napot ezzel töltöm...

Röviden:

-Nem indult a rendszer, majd sokadszorra betöltött, de az egyik hdd-t nem látta

-Lényegében az egyik HDD rossz volt, kivettem, de ezután nem töltött be a rendszer.

- A Windows egy m.2 Samsung 970esen van, a programok, vírusirtó, stb egy másik m.2-n, a HDD-k csak adat, film, stb tárolására vannak.

-Biosban Systemnel látja mindkettő m.2-est és az összes hdd-t.

- Az istennek se bootol, "reboot and select proper boot device"

- csináltam egy ccmost most már nem írja, hanem egyből a biosba lép.

Esetleg valaki ki tudna segíteni?

Köszönöm

2023. márc. 12. 13:57
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A HDD-ről bootolt eddig, azon volt a bootloader. Ezért kell a Win telepítésekor minden más háttértárat lehúzni.
2023. márc. 12. 14:20
 2/8 A kérdező kommentje:

Igazad van, köszönöm, visszatettem a hibás HDD-t, bár 10. indításra, de betöltött a windows.

Ezt lehet valahogy javítani? Amit eddig találtam róla, hogy a telepítő lemez/usb-ről indítsak egy javítást(eredeti win 10-em van).

2023. márc. 12. 14:33
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Újratelepíted úgy, hogy semmi más nincs bekötve, csak az az egy amire telepíteni akarod.
2023. márc. 12. 14:35
 4/8 anonim ***** válasza:
74%
Én is jártam így, ráadásul, a másikat érdemes teljesen leformázni majd.
2023. márc. 12. 15:51
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
---Bár, ha rossz akkor már nem teszed vissza.
2023. márc. 12. 15:52
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
A Boot Loader a rossz HDD-re került mert biztos úgy telepítettet, hogy mind a két meghajtó benne volt. Legközelebb úgy telepíts, hogy csak az a meghajtó legyen benne amelyikre telepíteni akarsz.
2023. márc. 12. 17:53
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget. Annyit sikerült elérnem, hogy formáztam a hibás hdd-n a partíciókat (vagy 50.-ik próbálkozásra, fagyás meg minden nélkül...) így most működik, de már megrendeltem az újat, így mikor megjön, mehet a windows reinstall. Viszont most megtanultam, hogy innentől csak egy meghajtó lesz bent telepítéskor...
2023. márc. 12. 21:27
 8/8 anonim ***** válasza:
Úgy értendő, hogy csak egy legyen benne, hogy a csatlakozásokat lehúzod a többi meghajtóról.
2023. márc. 14. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!