Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Üdv minden jó szándékú hozzáér...

Túró Rudi2 kérdése:

Üdv minden jó szándékú hozzáértőnek! Kaptam karácsonyra egy 1 Tb-s külső adattárolót. Az a gondom, hogy a rátelepített program Windows/ Mac-ra szól, nekem meg Linux alatt fut a gépem. Hogy tudnám használni?

Figyelt kérdés

#Külső adathordozó Linuxra
2022. dec. 27. 17:44
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Kell neked a rátelepített program? Mi van raja pontosan? Ilyeneknek általában nincs értelme és felesleges foglalkozni vele. Ahhoz hogy használd nem kell semmilyen program.
2022. dec. 27. 17:53
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Néha szoktak segédprogramot gyárilag rárakni az eszközökre, de ez a működést és használatot nem befolyásolja és nem is szükséges hozzá. Ha leformázod, utána ugyanúgy használható tovább. A rajta lévő programra vagy nincs is szükséged és törölhető, vagy kereshetsz valamilyen linux alternatívát rá. Ha semmit nem teszel rá, akkor is működni fog.
2022. dec. 27. 18:18
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Valamilyen backup-program lehet, biztos van ilyen Linuxra is.
2022. dec. 27. 18:36
 4/5 anonim ***** válasza:

Meg mit szoktak javasolni még? Exfat-ra formázás, mert hogy azt tényleg minden rendszer/tv megeszi?

Gondolom most ntfs, ami szintén nem rossz kompatibilitás szempontjából, de én nem értek hozzá annyira, hogy merjek konkrét javaslatot tenni. Megerősítést kérek.

Szóval formázd újra, és akkor nem lesz gondod a rajta levő programmal, mert már nem lesz rajta 😎

Meg persze jó lenne tidni, hogy miylen program, milyen adattároló...

Mert van pl ftitkosított külső tároló, ahol a titkosításhoz/olvasáshoz kell telepíteni egy programot, ami külön paetíción van a tárolón.

Szóval az egészen átdormálná a kérdés jellegét.

De én is 90%+ biztos vagyok benne, hogy csak valami gyártói bloatware szinkronizáló program lenne, amiből totál mindegy mit használsz... ami neked tetszik.

2022. dec. 28. 00:21
 5/5 anonim ***** válasza:

Milyen program?

Szükséges az neked?

Ha igen, fut Wine alatt?

2022. dec. 28. 04:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!