Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mennyire éri meg egy olcsó...

Mennyire éri meg egy olcsó MLC-s SSD rendszermeghajtónak? Mekkora élettartam várható tőle általában?

Figyelt kérdés

HDD van a gépemben (asztali gép), SSD nincs és úgy gondoltam nem ártana végre kicsit dobni a sebességen azáltal, hogy egy SSD-t vennék és arra telepíteném az op. rendszert, fontosabb alkalmazásokat, HDD-re pedig menne minden más.

Mindenképp MLC-set szeretnék, hiszen megbízhatóbbak a TLC-vel és a QLC-vel szemben, illetve gyorsabbak is állítólag. Viszont túl sokat nem szeretnék rá költeni, ezért kinéztem ezt:

[link]

SSD-knek ugye eleve általában kisebb az élettartamuk, mint egy jó minőségű HDD-nek, ezért sem siettem eddig az SSD vásárlással...

Egy ilyentől például mire lehet számítani? Mert ha 2-3 év múlva megadja magát, akkor sebesség ide vagy oda, de nem biztos, hogy kell.

2022. okt. 11. 20:29
 1/9 anonim ***** válasza:
51%

Nem. Nem kisebb az élettartamuk, sőt..

Erősen túlparázod ezt az egészet. Az mlc-t is. Inkább nevesebb gyártók termékeit nézd meg. Nem kell ragaszkodni se a kis mérethez se más előítélethez, de azért ne legyen ennyire lassú ami még a sata2 sebességet sem éri el. Legalább 400-as írási tempóhoz ragaszkodnék..

2022. okt. 11. 20:59
 2/9 anonim ***** válasza:

Nagyon túlparázod a dolgot, főleg azzel az mlc, tlc cella dolgot, a lényeg, hogy ne qlc cellásat vegyél, ott tényleg alacsonyabb az élettartamuk.

Már jópár éve nem érdemes a 120 GBosat venni, alig olcsóbb, mint a 240es.

Nem kisebb az élettartamuk, mint egy hddnek, mondjuk a legolcsóbb daraboknál ez igaz lehet, mint a kérdésben említett Intensonál.

12ezerért elég jó a 240 GBos WD Green, 16ezer a Crucial MX500

2022. okt. 11. 21:45
 3/9 A kérdező kommentje:

Nem parázom túl, csak hallottam "rémtörténeteket". HDD-nél nincs memóriacella, ami elhasználódik. Persze tudom az másra érzékeny... Na meg ha egy SSD tönkremegy jóval kisebb rá az esély, hogy az adatokat vissza lehessen nyerni. Van egy 12 éves Seagate HDD-m is. Mai napig működik, igaz rohadt lassú, de nincsenek kritikus hibák a SMART adatok szerint. Ezt nem hinném, hogy bármelyik SSD überelni tudná.

Igazából 120 GB szerintem elég lenne nekem, mert tényleg csak rendszer + alkalmazások mennének rá főként. Betelíteni nem fogom. (Tudtommal erre megint csak érzékenyebbek az SSD-k nem? Mármint ha kevés szabad hely marad nekik...)

Ez ugyan TLC-s. De jobb választás lenne, mint az előző?

[link]

120 GB-os változat.

2022. okt. 12. 02:30
 4/9 anonim ***** válasza:
Ssd-k esetén az írási sebesség méretfüggő és ~20% helyet szabadon kell hagyni, erért nem éri meg 120-ast venni. A 120 'valódi' mérete pedig 120 / 1,024^3 = 111 Azaz máris csak kevesebb mint 90 GB használható a 120-ból...
2022. okt. 12. 08:31
 5/9 anonim ***** válasza:

#3 Ennyi pénzért van 240 gigás is:

[link]

2022. okt. 12. 09:10
 6/9 A kérdező kommentje:

Akkor lehet, hogy a 240-eset választom... Remélem a TLC se rossz.

E két meghajtó között amúgy mi a különbség?

[link]

[link]

2022. okt. 13. 12:12
 7/9 anonim ***** válasza:
Az árában van különbség, másban nem.
2022. okt. 13. 12:26
 8/9 A kérdező kommentje:

Azt látom. :D

Meg annyit, hogy WDS240G3G0A és WDS240G2G0A.

Utóbbi az drágább valamiért.

2022. okt. 13. 12:31
 9/9 anonim ***** válasza:
Valószínű, hogy az egy másik revizió
2022. okt. 13. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!