Intel Core Mobile CPU összehasonlító táblázatot hol találok?
Amúgy amúgy a sebesség szempontjából általában a Max Turbo Frequency a mérvadó. A processzor általában azon fog működni mindig ha bármi dolga van. Csak akkor nem, ha a hűtése nem megfelelő, vagy az operációs rendszerben be van állítva, hogy spóroljon a fogyasztással. Utóbbi akkor aktiválódik ha nincs a gép hálózatra kötve, és igény szerint kikapcsolható ez a funkció.
Másszóval: Ha két processzornál megegyezik a Turbo Frequency, akkor a két processzor sebessége várhatóan meg fog egyezni, feltéve hogy ugyanazzal az architektúrával készültek. A Base Frequency nem fogja befolyásolni a sebességet. Hacsak nem a fogyasztás minimalizálása a célod, akkor a Base Frequency-nek nincs sok jelentősége.
Véleményem szerint érdemesebb inkább egy banchmark oldalon összehasonlítani a kiszemelt CPU-kat. Pl. [link]
Itt meg tudod nézni az "Average CPU Mark" értéket, ami a CPU össz sebességét jelzi. Ill. alatta ott van a "Single Thread Rating" is, ha esetleg arra vagy kíváncsi. Itt van "Compare" gomb is, ahol különböző cpu-kat össze tudsz hasonlítani. Keresni az oldalon néha kicsit nehézkes, de pl. google-lal jól kereshető ha rákeresel a CPU típusára, majd odaírod a végére, hogy "site:cpubenchmark.net"
Vannak más benchmark oldalak is, pl. a [link] is hasznos.
Van még a userbenchmark.com, de én azt nem szeretem, mivel szerintem az ott lévő pontszámok nem adnak objektív információt a processzor sebességéről, és nem alkalmasak két cpu objektív összehasonlítására. Az a probléma vele, hogy a CPU-kat a kategóriájukon belüli helyezés szerint pontozzák, vagy valami ilyesmi. Már régen néztem. Szerintem az ott szereplő pontszámok és értékek értelmezhetetlenek. De a másik két oldal, amit fentebb írtam, azok jól.
#3 és mi van abban az esetben, ha két procinál az alap fr. és a turbo fr. fordítottan arányos? Itt sincs jelentősége a base fr.-nek?
Pl.: AMD Ryzen 7 4980U (base fr.: 2,0 GHz / boost fr.: 4,4 GHz) és AMD Ryzen 7 4800H (base fr.: 2,9 GHz / boost fr.: 4,2 GHz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!