Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan lehet egy Xeon és egy...

Hogyan lehet egy Xeon és egy I5 procis használt számítógépet összehasonlítani?

Figyelt kérdés

Néztem két ajánlatot:

[link]

[link]

A CPUBOSS szerint a két proci teljesítménye nagyon hasonló. 16G RAMmmal az i5 fele annyiba kerül. Tudom az alaplap chipset is ég és föld, de ezt valahogy számszerűsíteni kellene.

#Intel Core i5 #xeon #Buta vásárló
2021. júl. 20. 09:48
 1/7 anonim ***** válasza:

mind a kettő hulladék, csak internetezni jó

a workstation sokkal öregebb, az i5 meg újabb, úgy jött ki

2021. júl. 20. 12:02
 2/7 P.O.C. ***** válasza:
Mi lenne a felhasználása a gépnek? Mert az alapján vagy mind a kettő sok, vagy mind a kettő a hulladék.
2021. júl. 20. 12:25
 3/7 A kérdező kommentje:

A jelenség: Az i5 3.generációs asztali gép már nem szolgál ki. (gangsúlyossá vált a Docker és Hyper-V használat).

Felmerült (nem ez a két konkrét gép) egy korszerűbb i5 vagy a virtualizáció miatt egy Xeon alapú vas. Az árkülönbség azonban használtan is igen látványos, ezért kérdeztem rá, hogy hogyan lehet a két gépcsalád várható teljesítményét összehasonlítani.

#1-nek Az elmúlt legalább 15 évben csak "hulladék" gépet vettem. Olyat, ami arra volt jó amire használtam. Most változtak a feladatok, új hulladék kell. (Lehet, hogy kivételesen új)

2021. júl. 20. 12:47
 4/7 xKakashix ***** válasza:

[link]

ezt megnézném, munkára elég jónak tűnik, bővíteni is tudod ssd-vel stb..

2021. júl. 20. 13:11
 5/7 xKakashix ***** válasza:
bocs félre néztem amit linkeltél dell-t az még jobb is 😅 úgyhogy semmi
2021. júl. 20. 13:19
 6/7 xKakashix ***** válasza:

[link]

ebbe már van egy i7-6700, szerintem ez már elég lenne, kis bővítéssel, ram/ssd akár jó is lehet, nem tudom dedikált videókártyára mennyire van szükséged, de ha jól értelmezem inkább proci teljesítmény és ram számít

2021. júl. 20. 13:27
 7/7 A kérdező kommentje:
Húú Van mit válogatni. Köszi
2021. júl. 20. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!