Hogyan lehet egy Xeon és egy I5 procis használt számítógépet összehasonlítani?
Néztem két ajánlatot:
A CPUBOSS szerint a két proci teljesítménye nagyon hasonló. 16G RAMmmal az i5 fele annyiba kerül. Tudom az alaplap chipset is ég és föld, de ezt valahogy számszerűsíteni kellene.
mind a kettő hulladék, csak internetezni jó
a workstation sokkal öregebb, az i5 meg újabb, úgy jött ki
A jelenség: Az i5 3.generációs asztali gép már nem szolgál ki. (gangsúlyossá vált a Docker és Hyper-V használat).
Felmerült (nem ez a két konkrét gép) egy korszerűbb i5 vagy a virtualizáció miatt egy Xeon alapú vas. Az árkülönbség azonban használtan is igen látványos, ezért kérdeztem rá, hogy hogyan lehet a két gépcsalád várható teljesítményét összehasonlítani.
#1-nek Az elmúlt legalább 15 évben csak "hulladék" gépet vettem. Olyat, ami arra volt jó amire használtam. Most változtak a feladatok, új hulladék kell. (Lehet, hogy kivételesen új)
ezt megnézném, munkára elég jónak tűnik, bővíteni is tudod ssd-vel stb..
ebbe már van egy i7-6700, szerintem ez már elég lenne, kis bővítéssel, ram/ssd akár jó is lehet, nem tudom dedikált videókártyára mennyire van szükséged, de ha jól értelmezem inkább proci teljesítmény és ram számít
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!