Intel vs AMD processzor összehasonlításban, melyik számozás felel meg a konkurenciának?
pl ami intelnél az I5 nevet viseli az AMD nél melyik nevet?, vagy i7 nek melyik AMD felel meg azonos tudásszintben?
esetleg i3.
Notebookot akarok venni, de nem követtem figyelemmel soha a gyártók fejlesztéseit.
Számomra lényegtelen melyik processzor van benne ha hozza azt a szintet amit a konkurense és esetleg amiatt az ára különbözik.
intel core procikat az amd rysen procikhoz érdemes hasonlítani...
(Pl: I3-rysen3, I5 rysen5 stb..)
Jelenleg az amd azonos kategóriába szánt proceszorai olcsóbbak és erösebbek az intel processzorainál
"Notebookot akarok venni, de nem követtem figyelemmel soha a gyártók fejlesztéseit."
Akkor célszerűbb lenne úgy feltenni a kérdést, hogy "Erre és erre akarnám használni, max X forintba kerüljön, milyen laptopot ajánlotok?".
Az AMD-s ryzen proceszorokkal felszerelt laptopok vagy olcsóbbak ugyan annál a teljesítménynél, vagy egy árszinten vannak és erősebbek az amd-sek.
Ha vennék, akkor ryzen 3500u vagy 4500u-t néznék. 4500u-nál már erősebb a beépített videókártya, azzal "jobban" lehet játékokat játszani.
Ha meg kicsit jobban érdekel a játék, de nem kifejezetten gamer laptop, akkor általában intel-lel szerelt van mx250 videókártyával.
Akkor pl az AMD A6 minek felel meg?
link: [link]
szlovák oldal de az alkotórészei mindenki számára érthető.
Fő felhasználási területem, internet/online filmnézés,(akár hd -ben) skype, és a win10 ne zabálja fel a rendszert.
(nem gamer cucc kell).
Ezelőtti laptopom, szintén asus volt, win7-el i5 procival, 4giga ram, integrált és nvidia grafikuskártyával is, akkoriban még játszottam (pl aiont és egyéb mmorpgt.) nem volt gond vele,
viszont win 10 feltelepítése után, nagyon lelasult ugyan nem a proci miatt, hanem a hdd-t ette 100%on állandóan ekkor már nem játszottam, puszta bekapcsolás utáni használatbavétel volt lassu.
Akkor olvastam, hogy a win10 igényli az ssd-t
Nos amit linkeltem abban SSd van és 8 giga ram.
De gyengébb a proci és a vidikártya mint a régi laptopomba.
Az A6-9225 fizikai (2) magonként 1 logikai magot foglal magába, ami így 2020-ban nagyon nagyon kerülendő. Legallja a 2/4 mag/szál, de inkább 4+ mag ami használható hajtépés nélkül. A másik lényegesebb dolog az SSD, illetve a 8GB RAM.
Szerintem 500€ körül találsz Ryzen 5 3500U-val szerelt gépet, ez évekig ki tud szolgálni hajhullás nélkül, egy jó SSD-vel pedig villám lesz, illetve marad is a gép. Én azt mondom, hogy ez alá nem igen éri menni.
5/6 köszi az infót, akkor ezért is van kiárusításban.
Annak idelyén kb 520 euróért vettem az i5-tel(5éve).
mostmeg valahogy a gyengébb gépek is jóval drágábbak...
A régi laptopom alaplaphibás lett, ezért nézelődök új iránt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!