Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ilyenkor ki a hibás ha telepít...

Ilyenkor ki a hibás ha telepítésnél nem ismeri fel (nem látszik) a meghajtó?

Figyelt kérdés

Vettem egy Acer laptopot Intel i5-1135G7 procival.

A legújabb BIOS van rajta.

A telepítő illesztőprogramokat kér, enélkül nem lehet telepíteni.

https://www.youtube.com/watch?v=Sf7fyJcs5Aw

Most az alaplapgyártó a hibás, vagy a procigyártó aki nem küldte el a Microsoftnak a vezérlőprogramokat? Vagy a BIOS-ban kellene benne lenniük ezeknek az illesztőprogramoknak?

- "a szoftvergyártó óriás elvárja partnereitől, hogy szeptember végéig küldjék el a Windows 11-hez készült vezérlőprogramjaikat"

[link]

2023. márc. 7. 21:47
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
16%
Honnan töltötted le a telepítő ISO-t?
2023. márc. 7. 22:09
 2/31 A kérdező kommentje:
Nem a telepítővel van a gond.
2023. márc. 7. 22:35
 3/31 anonim ***** válasza:
16%
Vagy nem hibás senki és simán telepíteni kell a drivereket, mert a Windows generic driver nem jó hozzá? Lehet ez meglepő de ez eddig is így volt pl raid vezérlőknél. Már 30 éve is :D
2023. márc. 7. 22:43
 4/31 anonim ***** válasza:
45%

De a telepítővel van a gond nem tartalmazza a drivert.

Megoldás:

mely win-t támogatja a laptop?

win7?

akkor ilyen telepítőt készítesz

win10?

akkor ilyet.

Ha a gyártó oldalán szétnéznél és letőltenéd pl chipset driver vagy ami kell hozzá majd bemásolod ezeket egy pl "0" nevű mappába a telepítő pendrive-ra és onnan kitallózod amikor kell.

de mindenképp nézd meg hogy egyáltalán mely rendszereket támogatja.

Alapból egy laptopra amely támogatja a pl win10-t akkor arra fel kell mennie.

Szóval Te valamit elszúrtál, vagy mást szeretnél.

2023. márc. 7. 22:52
 5/31 anonim ***** válasza:
22%

Ha 11. akarsz rárakni ahogy nézem azt támogatja is tehát a CPU-nak semmi köze hozzá, mint ahogy részben az alaplapnak se.

Persze nem ártena többet tudni a bios beállításokról se

legacy, uefi, achic, ide, raid, stb.

-ja és ennek megfelelő e a telepítő.

2023. márc. 7. 22:57
 6/31 anonim ***** válasza:
56%

Kapcsold ki biosban a VMD-t

[link]

2023. márc. 7. 23:03
 7/31 A kérdező kommentje:

Minden ok a BIOS-ban, nem csak nálam van ez a gond.

Én tudtam telepíteni, nem az volt a kérdés, hogy hogy kell. De ezt kinek kellene kijavítania?

Telepítésnél még a wifi jelét se ismeri fel és hang sincs. Ha nem lenne rajta LAN csatlakozó Win.11-nél nem is lehetne befejezni a telepítést. Nálam éppen ez nem gond mert tudom, hogy kell telepíteni internet nélkül a Win.11-et.

2023. márc. 7. 23:04
 8/31 A kérdező kommentje:
Inkább olyan szóljon hozzá akinek ilyen gépe van és tudja a megoldást. De nem azt, hogy hogy kell telepíteni.
2023. márc. 7. 23:12
 9/31 A kérdező kommentje:

Köszi már ezt is néztem. A VDM jó lenne csak ezen az Acer laptopon nincs állítási lehetőség a BIOS-ban.

2023. márc. 7. 23:26
 10/31 A kérdező kommentje:

Szerinted egy 11. generációs proci melyik Win op.rendszert támogat, az nyilván való, hogy biztos nem a Win.7-est.

Szerintem lehet, hogy csak a jövőre kiadásra kerülő Win.12 telepítőben lesznek benne az illesztőprogramjai mert valaki későn vagy el sem küldte a Microsoftnak.

[link]

[link]

2023. márc. 8. 00:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!