A Hardveraprón árult Windows és Office kulcsok valóban jogtiszták?
Mert vannak ugye ezek a 3,6 forintért árult Windows kódok és ha mondjuk ilyet ad el a szaki Hardveraprón több ezert forint/db áron az nem rossz üzlet:
Elvileg van rá jogalap.
Egyenlőre Magyarországon nem foglalkoznak a külön, magába árusított termékkulcsokkal.
A Microsoft szerint ezek nem legális kulcsok: - Ha nincs hozzá "Eredetiséget igazoló tanúsítvány" akkor nem legális.
- Óvakodjon a külön megvásárolható termékkulcsoktól. - Az Eredetiséget igazoló tanúsítványokkal (COA) együtt forgalmazott Termékkulcs-kártyákon (PKC) kívül a Microsoft nem forgalmaz termékkulcsokat önálló termékként.
- Hatezerért vettem Office-t, most börtön lebeg a fejem fölött?
Ha nincs hozzá "Eredetiséget igazoló tanúsítvány" (matrica) akkor nem legális.
- Hiába jó a kulcs attól még nem lesz legális a Windows. Valamilyen "Ativátorral" aktiváltnál is jó a kulcs de nem legális.
- A legális Windows-nak nem 2-3 ezer Ft-os ára van. Az Eredetiséget igazoló tanúsítványt is szokták hamisítani.
-"Önmagában egy Termékkulcs nem minősül licenciának, így pusztán egy Termékkulcs megszerzése nem foglalja magában a program használatára való
jogosultság megszerzését is."
-"A Termékkulcs funkciója ezért nagyon hasonló egy lakáskulcséhoz. Lehetővé teszi a lakásba történő bejutást, de nem alapít tulajdonjogot a lakás
felett, és önmagában nem jelent jogot a lakásba történő belépésre sem."
Azt még mindig nem értem, hogy a németeknek hogyan sikerült egy használt szoftver megvásárlására ráhúzni a pénzmosást, de mindegy. Őket is kilóra megvette a Microsoft
Én meg inkább nem stresszelem magam, és nem használok Microsoft termékeket. Nem kell ilyen nyakatekert hülyeségekkel foglalkoznom, és még stabilabb is a rendszerem. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!