Hardveraprón árult Windows kulcsokat honnan "lopkodják" össze az eladók?
Vettem délelőtt egy win 11 kulcsot az egyik 200+ értékeléses eladótól, ami már használt volt.
Ráírok hogy nem jó, küldi a cserét ami szintén használt :D
Így ment ez egészen 8 kulcsig, a 9. már működött.
Szóval ezeket a kulcsokat mégis honnan szerzik? Úgy lopják valahonnan aztán vagy működik vagy nem?
Mennyiségi licencből származó kulcsok szoktak olcsók lenni. Előfordulhat olyan, hogy valaki telhetetlen és pofátlan, ezért ugyanazt a kulcsot újra és újra eladja több embernek, köztük olyannak is, aki szintén kereskedelmi célra veszi és felrakja például HA-ra (így nem tudja ellenőrizni hogy használt vagy működik-e, majd csak az ő vevője jön rá, hogy gond van).
Nem ez a jellemző amit tapasztalsz, de elég ha csak 1 csaló belép az értékesítési láncba, és miatta szív mindenki.
ezert kellene a hivatalosat megvenni ami persze joval dragabb
ez inkabb csak lelked megnyugatatasara van hogy te "megvetted"
persze jo olcson a piacon
#2 kíváncsi lennék, hogy te milyen Windowst használsz. Biztos számlásan vettél 40-50 ezerért licencet közvetlenül a MS-tól, ugye? :)
Nem a lelkem megnyugtatása a cél, hanem hogy aktivált Windowst használjak.
A kérdés egyébként sem erről szólt, nem kell az ész osztás.
#1 hát nem tudom. Az eladó srác olyan higgadtan küldte a cserekulcsokat, mintha ez kb. teljesen természetes lenne.
A 4. rossz kulcs után kérdeztem hogy most akkor mi van, azt mondja: "ez ilyen, a win 11 kulcsok sajnos ilyenek".
Na igen, a hamisítás kockázatos dolog.
Ez van.
Vagy vegyél eredetit.
Windows 11 termékkulcs nem létezik, hivatalosan a Microsoft (még) nem értékesít ilyet, csak Windows 10 (vagy 8.1) van, amivel aktiválható a Windows 11 is.
Rossz eladót fogtál ki, a legtöbbjüknél a legelső kulcs is tökéletesen fog működni. Ha a 8-9. kulcs sem működik, akkor az generált termékkulcs lesz, persze erről az eladó nem feltétlenül tud. A 4., 5. kulcs után már érdemes gyanakodni, addig simán lehet, hogy egyszerűen csak sikerül rossz kulcsokat kifogni. Ilyen a használt szoftverpiac.
"kíváncsi lennék, hogy te milyen Windowst használsz. Biztos számlásan vettél 40-50 ezerért licencet közvetlenül a MS-tól, ugye?"
Nem #2 vagyok, de hadd válaszoljak!
Amikor még Windowsoztam (legutoljára a Vista idején), akkor a gépem mellé bizony megvettem legálisan a rendszert.
Aztán pár évet lehúztam iskolai rendszergazdaként, ott ingyen járt a Windows és az Office.
De jópár éve már Linuxozok, azt meg nem kell megvenni. ;-) Nulla forintba kerül, és nyugodtan alszok. :-)
"Nem a lelkem megnyugtatása a cél, hanem hogy aktivált Windowst használjak."
Akkor viszont nincs mitől félned. Az EU szerint legális a fel nem használt kulcsok továbbértékesítése, innentől kezdve ha megvan róla a számlád, te jogilag le vagy fedve. (Kivéve Németországban, mert bár ez EU állásfoglalása ott is érvényes, de ott egy ilyenért minden mást rádfognak, mert... megtehetik.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!