Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egy üzletben kompletten új...

Egy üzletben kompletten új kész gépet vásároltam,lehet fejleszteni bővíteni?

Figyelt kérdés

Tavaly októberben vásároltam 380 ezer forint volt.Az alap felszereltsége asus alaplap,nvidia Gforce oc 1660Ti 6 gb,8 GB ram. 1tb m.2 ssd.

Pluszba szeretnék bele venni egy m2-t vagy ssd-t. Be is mentem egy üzletbe mondtam a gépet stb,sz eladó aztmondta inkább vigyem be a gépet mert nem biztos lehet pluszban bővíteni.

Rá is kérdezett mégegyszer,hogy komplett gépet vettem meg vagy rakattam össze. Mondtam neki így volt készen.

2023. jan. 28. 12:19
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
2023. jan. 29. 13:57
 22/30 anonim ***** válasza:
Minek kellett ilyen nagy házba rakniuk ilyen kicsi alaplapot...?
2023. jan. 29. 14:06
 23/30 anonim ***** válasza:
nem erre a hátuljára hanem a másik oldalát a fém lemezt kicsavarod és úgy az alaplapra meg nem kell ráönteni semmit és nem lesz baja
2023. jan. 29. 14:09
 24/30 anonim ***** válasza:

CPU-Z-vel nézz rá, vagy hwinfo, ami kiírja még a típust. Vagy valszeg a videokártya alatt az alaplapon is rajta van nyomtatva. Vagy a számlán...

Így ránézésből meg nem mondom milyen lap ez, de nem sok hely van két m.2-nek

Az üvegen rajta van még a védőfólia? Szedd le, nem kell rá. Az szállási karcok ellen van. Már célba ért hozzád, nem kell rá fólia 😉

Ha meg az az njoy hulladék egyszer sírba teszi a gépedet, akkor vágd kupán vele a kedves informatikust, hogy 360-ért ezt a temetőszökevényt tudta ajánlani neked... 🤦‍♂️

2023. jan. 30. 23:39
 25/30 anonim ***** válasza:
Ja, és HDMI kábel téma... ha esetleg freesync-es monitorra kötnéd egyszer, akkor mindenképp DisplayPort kábellel tedd, mert azokon azzal lehet a g-sync-et bekapcsolni. HDMI-n nincs freesync kompatibilitás nvidia kártyával.
2023. jan. 30. 23:42
 26/30 A kérdező kommentje:

Majd du rá nézek mindenképp azzal amit írtál:).

Megbontani nem merem az oldalát le szedve,hátha valami hülyeséget csinálok,majd az úrhoz mindenképp elviszem.

Naa ez tök jó ,hogy szóba hoztad a freesync dolgot,gyakorlatilag az mire jó? Jobb minőség? Azthiszem a Wolfenstein játékban találkoztam vele.

Akkor azt havasolnád hogy alapjaiban is inkább displayport kábellel használjam a monitort Hdmi helyett? Display porttal volt régebben kellemetlen élményem a laptopba csak az volt és a tv-re ha csatlakoztattam a kép volt a tv-n a hang a laptopon,tök sokat szenvedtem vele hogy hang is a tv-n legyen filmezésnél

2023. jan. 31. 04:08
 27/30 A kérdező kommentje:

Ja igen az üvegfólia kívűl belül rajta maradt mikor elhoztam 😅.

Majd munka után le szedem.

2023. jan. 31. 04:13
 28/30 anonim ***** válasza:

Csak akkor érdemes váltani DP-re, ha freesync-es a monitorod típusára keresve megtalálod az adatlapon, a típusa pedig a hátulján van). Amúgy ugyanazt tudják a HDMI-vel, ha erre nem képes a monitorod. (Amúgy ez nem játékbeli támogatottság függvénye, hanem driver-es beállítás után rendszerszintű)

Screen tearing jelenség szüntethető meg vele, illetve folyamatosabb képet ad. (Régen szoftveres megoldás volt csak erre, vsync, de az bekorlátozza az FPS-t 60-ra, alatt 30. Freesync/g-sync esetén a frissítési gyakoriság változó lehet, VRR - variable rate refresh.)

Hangeszközök váltására nagyon fos a windows saját hangkezelője.

Eartrumpet kiegészítőt érdemes telepíteni. Microsoft store-ban fent van, azt hiszem. Ez kb. lecseréli a gyári hangkezelőt (óra melletti hangikon). Jobb klikk rá, és kiválaszthatod mi legyen az elsődleges hangkimenet. Bal klikkel pedig látod mi hol szól, programonként kezelheted a hangerőt, áthúzhatod máshova. Ezt tudja a gyári is amúgy, csak nem ilyen átláthatóan és egyszerűen. Tehát ez nem DP/HDMI spacifikus dolog, hanem windows hülyesége. TV-n pedig nincs is DP, csak HDMI, és laptopokon is HDMI az általános (de mindegy, nem ez a lényeges).

2023. jan. 31. 08:57
 29/30 A kérdező kommentje:
most néztem meg ez a monitor nem támogatja,csak 2 Hdmi van rajta. HDMI 1 és HDMI 2 felirat. A videokártya hátulján ott a csatlakozó. Viszont monitort vásárolnék nem sokára,ezt csak örököltem szülőktől ez a széles hosszú monitor nem jön be amúgy sem. 2.részt hangeszköznél csak arra érted ha a tv-re csatlakoztatom a laptopot a display porttal? Régi laptopom van azon meg csak DP van,szóval ilyen kis át alakítót használtam hozzá,de mondjuk lényegtelen mert nem igen használom már mióta van asztali gép
2023. jan. 31. 09:28
 30/30 anonim ***** válasza:
54%
Aztán az úr megint szépen lefog húzni a f@szba mint az egész gépnél nyugodtan szedd le a hátulját 2 kábelt csak össze tudsz dugni neten minden fennt van
2023. jan. 31. 09:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!