Egy üzletben kompletten új kész gépet vásároltam,lehet fejleszteni bővíteni?
Tavaly októberben vásároltam 380 ezer forint volt.Az alap felszereltsége asus alaplap,nvidia Gforce oc 1660Ti 6 gb,8 GB ram. 1tb m.2 ssd.
Pluszba szeretnék bele venni egy m2-t vagy ssd-t. Be is mentem egy üzletbe mondtam a gépet stb,sz eladó aztmondta inkább vigyem be a gépet mert nem biztos lehet pluszban bővíteni.
Rá is kérdezett mégegyszer,hogy komplett gépet vettem meg vagy rakattam össze. Mondtam neki így volt készen.
CPU-Z-vel nézz rá, vagy hwinfo, ami kiírja még a típust. Vagy valszeg a videokártya alatt az alaplapon is rajta van nyomtatva. Vagy a számlán...
Így ránézésből meg nem mondom milyen lap ez, de nem sok hely van két m.2-nek
Az üvegen rajta van még a védőfólia? Szedd le, nem kell rá. Az szállási karcok ellen van. Már célba ért hozzád, nem kell rá fólia 😉
Ha meg az az njoy hulladék egyszer sírba teszi a gépedet, akkor vágd kupán vele a kedves informatikust, hogy 360-ért ezt a temetőszökevényt tudta ajánlani neked... 🤦♂️
Majd du rá nézek mindenképp azzal amit írtál:).
Megbontani nem merem az oldalát le szedve,hátha valami hülyeséget csinálok,majd az úrhoz mindenképp elviszem.
Naa ez tök jó ,hogy szóba hoztad a freesync dolgot,gyakorlatilag az mire jó? Jobb minőség? Azthiszem a Wolfenstein játékban találkoztam vele.
Akkor azt havasolnád hogy alapjaiban is inkább displayport kábellel használjam a monitort Hdmi helyett? Display porttal volt régebben kellemetlen élményem a laptopba csak az volt és a tv-re ha csatlakoztattam a kép volt a tv-n a hang a laptopon,tök sokat szenvedtem vele hogy hang is a tv-n legyen filmezésnél
Ja igen az üvegfólia kívűl belül rajta maradt mikor elhoztam 😅.
Majd munka után le szedem.
Csak akkor érdemes váltani DP-re, ha freesync-es a monitorod típusára keresve megtalálod az adatlapon, a típusa pedig a hátulján van). Amúgy ugyanazt tudják a HDMI-vel, ha erre nem képes a monitorod. (Amúgy ez nem játékbeli támogatottság függvénye, hanem driver-es beállítás után rendszerszintű)
Screen tearing jelenség szüntethető meg vele, illetve folyamatosabb képet ad. (Régen szoftveres megoldás volt csak erre, vsync, de az bekorlátozza az FPS-t 60-ra, alatt 30. Freesync/g-sync esetén a frissítési gyakoriság változó lehet, VRR - variable rate refresh.)
Hangeszközök váltására nagyon fos a windows saját hangkezelője.
Eartrumpet kiegészítőt érdemes telepíteni. Microsoft store-ban fent van, azt hiszem. Ez kb. lecseréli a gyári hangkezelőt (óra melletti hangikon). Jobb klikk rá, és kiválaszthatod mi legyen az elsődleges hangkimenet. Bal klikkel pedig látod mi hol szól, programonként kezelheted a hangerőt, áthúzhatod máshova. Ezt tudja a gyári is amúgy, csak nem ilyen átláthatóan és egyszerűen. Tehát ez nem DP/HDMI spacifikus dolog, hanem windows hülyesége. TV-n pedig nincs is DP, csak HDMI, és laptopokon is HDMI az általános (de mindegy, nem ez a lényeges).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!