Processzor csere után, a gép felpörög majd újraindul,
mi lehet a baj? Többi lent
Figyelt kérdés
intel i5 6gen cpu-t váltott egy i7 7.gen 1151v1 foglalatban.
megtörtént a processzor csere viszont a gép indítástól számított 5-10mp után folyamatosan kikapcsol majd újraindul és ezt csinálja amíg nem áramtalanítom.
Régi processzort vissza raktam azzal is mostmár ezt produkálja.
speaker nincs a gépbe csak post led ami 00 mutat semmi mást.
Mi lehet a baj? elferdült volna a foglalaton a láb? ránézésre jónak tűnik mind.
Próbálj meg egy teljes lecsupaszítást. Húzz le-ki mindent az alaplapból/ról, elemet is vedd ki, és úgy kezd, mintha most akarnád összerakni. Jó esetben el fog indulni valamelyik procival. Én lábegyenesítést ha kellett, AMD-nél finom fogkefével is el tudtam végezni, Intel foglalat nem tudom mennyire kényes. Ha nem segít akkor szerviz, előtte nagyítóval nézd át, szó szerint.
2023. jan. 17. 12:01
12/22 anonim válasza:
Jól visszahúztad a hűtőt? Ha nincs elég leszorítóerő akkor nincs rendes kontakt és nem indul el.
2023. jan. 17. 12:33
13/22 anonim válasza:
Memóriákat próbálgasd egyesével
2023. jan. 17. 22:34
14/22 A kérdező kommentje:
megvan a hiba, kitört sajnos egy láb az alaplapi cpu foglalaton. Gyanítom ez lehet/lehetett a gond. Majd új alaplapnál kiderül
2023. jan. 18. 08:09
15/22 Morzsi007 válasza:
Az meg hogy sikerült? Nem lényeges.
2023. jan. 18. 08:22
16/22 MGéza válasza:
Nem kell rögtön cserélni, kivéve, a sürgős. Hardveraprón keresd CinkEleket, számos lapot mentett már meg.
Hm, most látom egy ideje nem aktív Elek. Azért kérdezz rá, mielőtt új lapot veszel, mivel láb kitörésére ha nem szerviz csinálta, nem vonatkozik a garancia.
2023. jan. 18. 09:23
18/22 anonim válasza:
#17 Gondolod, hogy van erre a lapra még garancia? 1151 V1-ről beszélünk. Nem lehet ez az alaplap annyira mai darab, hogy garancia legyen még rá.
2023. jan. 18. 09:37
19/22 MGéza válasza:
#18:
Hát, nem nagyon így jobban belegondolva, erre nagy esély van. De pár éve még forgalmaztak ilyen lapokat, egyes gyártók 5 évet is adnak a jobb lapokra. H110-B150-H/Z170, ezek közül bármi lehet a kérdezőnek, nem nevezte meg. Hardveraprón is árulnak még garanciálisat.
2023. jan. 18. 10:57
20/22 anonim válasza:
Igen, azt nem tudjuk, hogy mennyi idős és a pontos típust sem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!