Miért éri meg egyeseknek a telefon kijelző csere vagy a processzor újragolyóztatása, amikor új telefont egyszerűbb venni?
Nem biztos, hogy mindenkinek egyszerűbb, mert az új telefont "be kell lakni", ami lehet macerás. Nekem pl. munkaeszköz (is) a telefon, úgyhogy cserénél kezdhetem másolgatni a VPN-hez meg SSH-hoz a kulcsokat meg a konfigokat, a mindenféle OTP generátorokat taníthatom be újra, hogy működjenek rendesen, lehet regisztrálni az új telefont banknál, Google-nál, istentudjamégholabánatban, hogy mostantól az a 2FA "másik lába", nem az előző... persze ezek egyike sem nagy érvágás, csak elég sokan vannak ahhoz, hogy ne akarjak ilyesmivel foglalkozni, ha nem muszáj.
Ezen kívül a kijelző cseréje adott esetben kb. negyedannyiba kerül, mint egy új telefon vétele, ami nekem akkor is elég érv lenne, ha nem volna macerás az átköltözés.
"...amikor új telefont egyszerűbb venni?"
Nem venni még egyszerűbb! Sokkal! És költséghatékonyabb is.
Kevesebb stressz, kevesebb fölösleges információ, több élet a valóságban...
"Milyen az újragolyózás?"
Angolul reballing.
BGA tokozású chipek pici ón golyókkal vannak beforrasztva.
A kifejezés azzal kapcsolatos amikor egy ilyen chipet kiforrasztanak majd vissza.
Ha érdekel hogy is néz ki ez, akkor az előttem szóló javaslatát támogatnám -> youtube reballing
Szimplán azért mert nincs sok választásod. Tegyük fel azt hogy összetöröd az iphone 12-d nek a kijelzőjét, kb 100-120 a cseréje és 160 körül lenne használtan az ára. Most vagy kicserélteted és költessz rá ennyit, vagy veszel használtan amivel nem vagy egyáltalán előbbre és azt se tudod mi történt azzal a telefonnal. Újonnan meg 200+. Az újabb verziója meg még drágább.
Max nagyon olcsó telefonokkal lehet az hogy többe kerül a telefon mint maga a kijelző
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!