Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Van a pc-ben összesen 7 venti...

TheThunder kérdése:

Van a pc-ben összesen 7 venti a proci ventijével együtt,a procin a venti gyors,nagyon gyors 5000rpm-s és 12cm-es,ez így jó vagy esetleg azt cseréljem le?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Minap raktam össze egy gépet,és olyan kérdésem lenne hogy a proci hűtőbordán egy Dell OP755-nek a proci ventije van és ez maxon 5000-el teker,míg a többinek ezek egyformák mind a 6db,ezeknek a max az 2200rpm.

Elől 3 venti,fent 2 venti,és hátúl van 1 venti.

Ezek jelenleg úgy vannak hogy elől a 3 az befele,hátúl az 1 és felűl a 2 az pedig kifele tolja a levegőt,a borda pedig valami Scythe nemtom mi pontosan mert ezeket doboz nélkűl szereztem majdnem minden alkatrészt kivéve a 6db ventit amik magában a házban vannak ezek újjak,a borda 5-5 hőcsöves nagy monstrum,az lenne a kérdésem ( amire nem nagyon kaptam választ sehol se...felteszem itt is ) hogy olvastam én,negatív-pozitív légnyomásról,vákumról....hogy ezt hagyhatom-e így vagy esetleg vegyek még 1 ugyan olyat mint a többi? Jelenleg a borda alatt egy FX8300-as dolgozik ami 4.0Ghz-en van és 37perces stressz teszt alatt 74-75 fokon ingázott,ilyenkor a cpu venti ügye 100%-on ment.

2022. júl. 21. 02:38
 1/4 anonim ***** válasza:
A hőmérséklet rendben van ennél a procinál főleg így melegben. Innen igazából egyetlen egy dolog a kérdés. Mennyire hangos illetve zavar-e a hangja. Ha nem zavar akkor totál felesleges cserélni.
2022. júl. 21. 04:25
 2/4 anonim ***** válasza:
83%
Azért azon csodálkozom, hogy egy 12 centis ventilátor 5000-t fordul. Ezeknek a max fordulata olyan 1600-1800 körül szokott lenni.
2022. júl. 21. 10:51
 3/4 anonim ***** válasza:
Foroghat többet is, csak általában olyankor a hangja is megjön.
2022. júl. 21. 13:53
 4/4 A kérdező kommentje:
A hangja igazából nem zavar,mert hála istennek találtam pár progit,viszont csak egyetlen egy tudja szabályozni a ventit,és így game alatt feltolom 100-ra rendszer alatt meg ha csak filmezek elég neki a 40%. Akkor így hagyom,köszönöm a segítséget.
2022. júl. 22. 15:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!