Nem ad képet a gép processzor csere után. Miért?
Kb 1órát eltöltöttem azzal, hogy megpróbáljak minden alternatív megoldást.
És emellett egy nagyon érdekes dolgot észleltem.
-Ha leveszem a hűtőt róla, és úgy inditom be, akkor viszont ad képet...
Nem értem az összefüggést, teljesen gyári hűtő van hozzá.
#2 Olyan nincs, hogy a hűtő túl szorosan van rögzítve a processzoron. Arról nem is beszélve, ha ez egy Intel processzor, akkor a processzort a rögzítőkeret nyomja a foglalatba megfelelő erővel. A hűtő rögzítése ettől független. AMD-nél valóban a hűtő nyomja a processzort a foglaltba, de ott is a rögzítés úgy van megoldva, hogy optimális erővel szorítsa a processzort.
Ebben az esetben arra tudok gondolni, hogy a (nem tudjuk, hogy milyen) processzor esetleg rosszul van betéve a foglalatba. Ha Intel, akkor esetleg meg kéne nézni a foglalatban a lábakat, hogy mindegyik rendben van-e. AMD-nél ugyanez a helyzet, csak ott a processzor lábait kéne megnézni. Mindenesetre akár egyik, akár másik a processzor, vedd ki, nézd meg amit javasoltam, majd tedd be a foglaltba, ügyelve arra, hogy tökéletesen bent legyen. Természetesen nem biztos, hogy ez a probléma, de egy próbát megér.
Szerintem minden procira a hűtő nyomja rá magát. Vagyis az alaplapra van rá nyomva.
Az teljesen mind1 hogy intel vagy amd...
Asus a320m-k
Ryzen 3 1200
RX 580
Biost nem neztem meg.
Igazából, érdekes, de amit írt a #2 az jónak túnik, mivel most müködik minden.
A rossz hír pedig, hogy egy Ryzen 5 1600X es procimban elhajlott pár tüske, illetve 2db letört, valszeg mert nem volt rendesen a helyén, érdemes javíttatni?
#6: Csak azért kérdeztem a komponenseket, hogy esetleg lenne benne valami nem kompatibilis (CPU, BIOS-verzó) dolog - de úgy látszik, hogy a két processzor a legalacsonyabb verziójú BIOS-sal is elboldogul, így az újabbakkal is.
"elhajlott pár tüske, illetve 2db letört"
Jujj. Ha még csak elhajlott volna még óvatosan vissza lehetne nyomkodni, de a letörés nem javítható könnyedén (bár vannak, akik megkísérlik: [link] ). ;/
Hát ha letörtek a lábak, akkor:
Igen, már írtam neki köszönöm.(#9)
Illetve Mindenki másnak ami segített a témával kapcsolatban.
Remélem sikerül megcsináltatni.
Még egy érdekes kérdésem lenne, akinek van/volt Asus A320m-k, annak a procrsszor hűtő felfogatója neki is lejött?
Vagy ez csak nálam fordult elő?!, Érthetetlen módon, de csak ugy lepottyant, ennek köszönhetően volt köze ahhoz, hogy a elhajoljanak/letorjenek a procirol a tüskék
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!