Mikor éri meg AMD pc-t épiteni és mikor éri meg Intel pc-t épiteni?
Amd-t ha olcsót akarsz, intelt ha azt akarod, hogy fusson is rajta valami :-D
Foggalmam nincs.
Kellene nézned youtube videokat, papirforma összehasonlitas az annyit is ér.
Legegyszerűbb ha kinézel egy procit az egyik gyártótól es utan a másik gyartótól mi felel meg kb abban a kategóriában.
Összehasnlitod, hogy a plusz költség meg-e éri neked esteleg ?
Adott konfig mellé hoz-e több fps-t vagy kevesebbet stb.
Gondolom nem csak netezesre meg videonezesre akarod hasznalni mert az kb mindegy.
Youtuben keress videokat ott kifejtik reszletesen az előny/hatranyokat.
Anno amd-s konfigaim voltak de azok sem teljesitettek vmi jol ugyh eleg sokat csalodtam benne így hiaba 1000x jobbak az újak mint az elődjei már nemvennék személy szerint amd-t.
Február végén szerintem az Intel érte meg jobban, akkor ugyanis 75 ezerért vettem az i5-12400-at (F nélkülit), a vele egy szinten (vagy legalábbis egy kategóriában) lévő R5 5600x pedig 100 ezer forint körül kezdődött, így nem is volt kérdés.
Időközben az Intel ára nem változott, vagy még emelkedett is, miközben az AMD ledobott magáról 30 ezret, így valamivel még olcsóbb is.
Ha valaki most épít nulláról gépet, már nem biztos, hogy az Intel éri meg jobban. Persze ott van az a tényező is, hogy az LGA 1700 még biztosan megkapja a teljes 13. generációt, míg az AM4 már véget ért.
a 12400-nak a sima 5600 az ellenfele, nem az 5600X 😂🤣🤣
5600X ellenfele a 12600K
5600-at meg kapni 60 ezer alatt, és még az is elveri a 12400-at 😂🤣🤣🤣🤣
Odaállíthatjuk mellé a 12600K-t, csak éppen megeszi reggelire az 5600X-et. Játékokban ugyanazt nyújtja a 12400 és az 5600x.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!