Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit lehet azzal kezdeni, ha...

Mit lehet azzal kezdeni, ha az operációs rendszert sehogy sem engedi a gép/BIOS/alaplap/stb. telepíteni?

Figyelt kérdés

Adott egy Asus alaplappal felszerelt PC, 4 magos, 3.2 Ghz processzor...

HDD több is van, 3 db.

160 GB, 500 GB és 1 TB.

Ma egész délután azzal kínlódtam, hogy telepítsem, a Windows 10-et...

Van egy DVD-ről bootolható változat, ezt egyszerűen be sem tölti, csak egy kurzor villogott a feketeségben, vanb egy pendrájvos változatom is, itt betöltött a telepítő, de a fájlok előkészítésénél 100 próbálkozásnál is lefagyott...

Régebben telepítettem XP-t., Win 7-et, más gépekre Windows 10-et is, de ilyet még nem láttam...

Végül úgy lett ,,megoldva" a dolog, hogy az egyik vinyót átraktam egy másik házba ahol még benne van az alaplap meg proci és abban lett feltelepítve a Win 10 majd vissza lett téve ebbe a házba... így elsőre fel ment a Windows és szerencsémre így az alaplap már nem ellenkezett a telepített, kész változattal.

Odáig eljutottam, hogy valószínű BIOS hiba, de mit tudok ezzel kezdeni?

Cseréljem le a BIOS-t?

Segítsetek, nagyon tanácstalan vagyok :/

2022. dec. 27. 20:22
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

"Van egy DVD-ről bootolható változat, ezt egyszerűen be sem tölti, csak egy kurzor villogott a feketeségben"

Amúgy betölt az, csak várni kell 5-10-15 percet. Ez komoly, legutóbb valami LGA775-ös rendszerre így húztam Win10-et :D

A lefagy a telepítő a fájlok előkészítésénél akkor ott valami nem kerek. Milyen lap/proci/RAM?

2022. dec. 27. 20:28
 2/10 A kérdező kommentje:

Leírtam a kérdésben...

A Ram az 7 GB...

Ennek röhögve elkéne vinni a Windows 10-et...

2022. dec. 27. 20:30
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenkor le szokták húzni a többi HDD csatlakozást, és csak egy aktív, arra telepítesz. Nem vagyok "szakértő", de ezt tudom, hogy bezavarhat.
2022. dec. 27. 20:32
 4/10 A kérdező kommentje:

Le volt minden húzva...

Hidd el, mindent kipróbáltam.

2022. dec. 27. 20:34
 5/10 anonim ***** válasza:
A többi HDD-t legyalulnám teljesen a helyedben.
2022. dec. 27. 20:34
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

"Leírtam a kérdésben..."

>Asus alaplappal felszerelt PC, 4 magos, 3.2 Ghz processzor...<

Ez igazából lehet úgy tíz generációnyi intel és vagy 4-5 generációnyi AMD is. Majd hívok valakit az ezóból aki tud jósolni... :D

2022. dec. 27. 20:37
 7/10 A kérdező kommentje:

AMD Phenom 955 a proci

A gép olyan 2014-es gyártás lehet

2022. dec. 27. 20:38
 8/10 anonim ***** válasza:
Nekem is volt hasonló XP és Win 7 között. Win 7 után nem tudtam XP-t tenni újra. Nagyon egyszerű. Valószínű rossz op rendszerrel formáztad, és fennhagyott egy bootloader filet, ami letiltja más op rendszer telepítését. Legyen egy XP-s (SP3) géped mindig, és a Win 10-es winyót kösd be sata-val az alaplapba, és formázd XP alól azt a winyót vagy partíciót. Nekem bejött.
2022. dec. 28. 00:54
 9/10 anonim ***** válasza:
Formázni MINDIG nagyon régi op rendszer alól szabad csak. Az tényleg lezúz mindent, nem maradnak ilyen tiltós bootloaderek fent. De arra ügyelj, hogy ntfs-re formázd, ne fat32-re.
2022. dec. 28. 01:01
 10/10 A kérdező kommentje:
Írok ki Linux bootolható lemezt, régen mindig azzal formatáltam meg particionáltam.
2022. dec. 28. 10:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!