Tudom használni csak USB-s csatlakozóval a winchester?
Kaptam egy kicsit őskövületi gépet, amibe nincs vinyó, de az jutott eszembe, hogy van egy laptopom (még őskövületibb :D ) aminek a vinyóját USB átalakítóval rá tudnék kötni külső merevlemezként a gépre. Ez megoldható?
Tehát arról tölteném be a windowst.
Ha SATA -s a vinyó és a gépbe is van SATA port nem kell bonyolítani USB -vel. Laptop vinyót simán használhatsz asztali gépbe. A sebesség is jóval kellemesebb lesz mint USB -vel.
Ami szintén ellenérv, hogy maga az USB átalakító jóval drágább lesz, mint egy régi jó állapotú vinyó használtan. Kivéve persze ha már rendelkezel vele.
Az asztali gépben ugyanúgy használható a 2,5"-os HDD vagy SSD mint a 3,5"-os.
Szinte már mindenki asztaliban is 2,5"-os SSD-t használ op.rendszernek. A HDD meg marad adattárolásra. Vagy ha van M.2 SSD csatlakoyó is az alaplapján akkor olyat tesz bele.
Simán bedugom a gépbe a vinyót és kész? Semmi átalakító nem kell hozzá? :)
Na úgy látszik nem csak a gép őskövületi, de már én sem vagyok a régi :D :D
Csoda hogy tart az asszony és nem selejtezett le :D
USB pendrive-ról is kitudod próbálni a gépet, hogy egyáltalán működik e.
"Kaptam egy kicsit őskövületi gépet..."
Az őskövület gépek nem tudnak USB háttértárról bootolni. Ha ez is olyan, akkor problémákba fogsz ütközni...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!