Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Eladtam a videókártyámat,...

Eladtam a videókártyámat, amire próbagaranciát adtam, de ez idő alatt nála elromlott.Most reklamál, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Eladtam a videókártyámat marketplacen egy embernek.Mondtam neki, hogy 1 hét próbagaranciát adok rá (ahogy ez pl hardveraprón is szokás).Berakta a gépébe, saját elmondása szerint működött az első pár napban, majd utána feladta, mondván, hogy elvitte ezután egy szervízbe, ahol túláramot állapítottak meg.

Az a baj, hogy én egy jól működő terméket adtam el, és vállaltam rá 1 hét próbagaranciát, viszont ugye nekem most újra el kell majd adnom, viszont ódzkodom a visszavételtől, mert én egy működő terméket adtam el, próbagarancia alatt nem értettem arra, hogy elromlik az ő gépében, és ezért kell visszavennem.Javaslatok?

2022. dec. 21. 05:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
78%

Ez a próbagarancia elég érdekes dolog. Hiszen konkrétan nem terjed ki arra,hogy milyen használati feltételeket foglal magába. A garancia érvényesítéséhez számla és garanciajegy kell. Pl: A boltban vett termékre sem szóbeli garit adnak. Szerintem Te sem tudod igazán,hogy a 7 nap garit mire vállaltad... Így aztán nem is érvényesíthető semmi.

Minden más rajtad múlik...

2022. dec. 21. 11:11
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy kamu kérdés?

Leírod, hogy túláram miatt purcant meg, utána meg elmentél varázslatosan a szervízbe, ahol azt mondták, hogy nem túláram, hanem a kártya sz..r. Na most akkor mi?

Ha meg nem túláram nyírta ki, akkor meg mit hisztizel meg miért lepődsz meg azon, hogy garanciát vállaltál rá és vissza kell adnod a pénzét?

Ha minden igaz amit írtál, akkor én szépen megmondanám, hogy túláram miatt halt meg (már ha tényleg ezt mondtad), az nem a kártya hibája, nem fizetsz neki vissza semmit, ha szeretne, akkor pereskedjen, viszont lágytojás.

2022. dec. 21. 12:02
 13/16 anonim ***** válasza:
56%
Tegnap meg a 16 éves csóka szülei kérik vissza a pénzt. Van egy sejtésem hogy egy helyről jöttek a dolgok....
2022. dec. 21. 13:09
 14/16 A kérdező kommentje:

Nem en mentem el a szervizbe lol :D Az uj tulajdonos és a szerviz teljesen mast mondtak arról hogy mi a hiba.

En csak felhivtam azt a szervizt.

2022. dec. 21. 13:28
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Én azt nem értem, hogy mit kell ezen annyira erőlködni. Leírod neki, hogy a szerviz megállapítása szerint ő tette tönkre a kártyát, ezért nem áll módjában visszavenni. Ha gondolja, akkor vigye perre. Majd letiltod vagy ignorálod. Ennyi.
2022. dec. 21. 14:30
 16/16 A kérdező kommentje:
Koszonom a segitset minden valaszolonak.Kellemesebb unnepeket mindenkinek!
2022. dec. 21. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!