Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Eladtam a videókártyámat,...

Eladtam a videókártyámat, amire próbagaranciát adtam, de ez idő alatt nála elromlott.Most reklamál, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Eladtam a videókártyámat marketplacen egy embernek.Mondtam neki, hogy 1 hét próbagaranciát adok rá (ahogy ez pl hardveraprón is szokás).Berakta a gépébe, saját elmondása szerint működött az első pár napban, majd utána feladta, mondván, hogy elvitte ezután egy szervízbe, ahol túláramot állapítottak meg.

Az a baj, hogy én egy jól működő terméket adtam el, és vállaltam rá 1 hét próbagaranciát, viszont ugye nekem most újra el kell majd adnom, viszont ódzkodom a visszavételtől, mert én egy működő terméket adtam el, próbagarancia alatt nem értettem arra, hogy elromlik az ő gépében, és ezért kell visszavennem.Javaslatok?

2022. dec. 21. 05:27
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Egyébként semmilyen írásbeli megegyezés nem történt
2022. dec. 21. 05:31
 2/16 P.O.C. ***** válasza:
95%

Ez a kulcsmondat: "elvitte ezután egy szervízbe, ahol túláramot állapítottak meg"

Ha nem lenne egyértelmű. Ez nem lehet a te hibád. Mióta te tehetsz arról, hogy szar minőségű tápra kötötte és/vagy a hálózat felől kapott túláramot. Azt még gyári garancia esetén sem cserélik, ha a meghibásodás a felhasználó hibája.

Mintha vennék egy autót, összetörném majd visszavinném a szalonba azzal, hogy cseréjék nekem ki garanciába.

Én biztos nem venném vissza, de még el is küldeném a halál retkes f...ába!

2022. dec. 21. 05:50
 3/16 anonim ***** válasza:
92%

A próbagarancia arra vonatkozik, hogyha a termék már hibás állapotban került hozzá, és teszem azt első használatnál megpurcan, vagy nem megfelelően működik, akkor visszaveszed.

Túláram nem nálad jelentkezett.

2022. dec. 21. 07:29
 4/16 Morzsi007 ***** válasza:
93%

En már csak azért sem foglalkoznék vele, mert elvitte egy szervizbe.

De ennek előnye is van, megállapították a hibát. Így nem a VGA a tettes a dologban.

2022. dec. 21. 07:30
 5/16 anonim ***** válasza:
93%

A túláramos hiba egyértelműen nála jelentkezett. Normál tápegységben ez lehetetlen, mert van bennük védelem túlfeszültség ellen.

OVP (Over Voltage Protection)

Ha a te tápegységed ezt tudja, akkor nálad nem történhetett.

2022. dec. 21. 07:38
 6/16 anonim ***** válasza:
90%
Tehát ha én megveszek tőled egy autót amit két nap múlva összetörök, majd mondom, hogy vedd vissza a vételáron az autót, mert azért tört össze mert rossz volt, visszavennéd?
2022. dec. 21. 08:07
 7/16 A kérdező kommentje:

Mondtam neki hogy szeretnek atmenni egyenesen hozza, megnezni biztos ami biztos, hogy en magam is lathassam.

Azt mondta hogy felesleges, felesleges ezzel probalkozni...ugy h igen

2022. dec. 21. 08:51
 8/16 P.O.C. ***** válasza:
88%
Hát akkor nyugodtan lehet neki tovább fenyegetődzni meg pereskedni (úgyse fog, csak pofája van). Te meg sz*rd le nagy ívből.
2022. dec. 21. 09:33
 9/16 A kérdező kommentje:

Bementem ugyanabba a szervizbe, es azt mondtak, hogy a VGA a hibas, a chip miatt.

De az o gepeben romlott el, ott jott ki

2022. dec. 21. 09:34
 10/16 A kérdező kommentje:

Tehat az ő gepeben romlott el a beszereles utan.De en egy mukodokepes vidikarit adtam el, most eredeti aron akarja h adjam vissza neki a penzt a hibas kartyaert.Persze.

De a 7 nap probagarit amit igertem?Ezt hogy oldjam meg?

2022. dec. 21. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!