Eladtam a videókártyámat, amire próbagaranciát adtam, de ez idő alatt nála elromlott.Most reklamál, mit tegyek?
Sziasztok!
Eladtam a videókártyámat marketplacen egy embernek.Mondtam neki, hogy 1 hét próbagaranciát adok rá (ahogy ez pl hardveraprón is szokás).Berakta a gépébe, saját elmondása szerint működött az első pár napban, majd utána feladta, mondván, hogy elvitte ezután egy szervízbe, ahol túláramot állapítottak meg.
Az a baj, hogy én egy jól működő terméket adtam el, és vállaltam rá 1 hét próbagaranciát, viszont ugye nekem most újra el kell majd adnom, viszont ódzkodom a visszavételtől, mert én egy működő terméket adtam el, próbagarancia alatt nem értettem arra, hogy elromlik az ő gépében, és ezért kell visszavennem.Javaslatok?
Ez a kulcsmondat: "elvitte ezután egy szervízbe, ahol túláramot állapítottak meg"
Ha nem lenne egyértelmű. Ez nem lehet a te hibád. Mióta te tehetsz arról, hogy szar minőségű tápra kötötte és/vagy a hálózat felől kapott túláramot. Azt még gyári garancia esetén sem cserélik, ha a meghibásodás a felhasználó hibája.
Mintha vennék egy autót, összetörném majd visszavinném a szalonba azzal, hogy cseréjék nekem ki garanciába.
Én biztos nem venném vissza, de még el is küldeném a halál retkes f...ába!
A próbagarancia arra vonatkozik, hogyha a termék már hibás állapotban került hozzá, és teszem azt első használatnál megpurcan, vagy nem megfelelően működik, akkor visszaveszed.
Túláram nem nálad jelentkezett.
En már csak azért sem foglalkoznék vele, mert elvitte egy szervizbe.
De ennek előnye is van, megállapították a hibát. Így nem a VGA a tettes a dologban.
A túláramos hiba egyértelműen nála jelentkezett. Normál tápegységben ez lehetetlen, mert van bennük védelem túlfeszültség ellen.
OVP (Over Voltage Protection)
Ha a te tápegységed ezt tudja, akkor nálad nem történhetett.
Mondtam neki hogy szeretnek atmenni egyenesen hozza, megnezni biztos ami biztos, hogy en magam is lathassam.
Azt mondta hogy felesleges, felesleges ezzel probalkozni...ugy h igen
Bementem ugyanabba a szervizbe, es azt mondtak, hogy a VGA a hibas, a chip miatt.
De az o gepeben romlott el, ott jott ki
Tehat az ő gepeben romlott el a beszereles utan.De en egy mukodokepes vidikarit adtam el, most eredeti aron akarja h adjam vissza neki a penzt a hibas kartyaert.Persze.
De a 7 nap probagarit amit igertem?Ezt hogy oldjam meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!