Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen M2. tárolók vannak és...

Milyen M2. tárolók vannak és hogy működnek?

Figyelt kérdés

Most raknék össze egy asztali pc-t, és már ki silabizáltam egy két dolgot, de az M2 terén még elég buta vagyok. hiába keresgélek jobbra balra a neten, eddig csak azt sejtem, hogy a generációnak kellene egyeznie (pl. Gen4x4 vagy Gen5x4) Szóval, Adott ez az alaplap, amit kinéztem magamnak:

[link]

És ezen olyan M2-es csatolófelület van, hogy: "3X Hyper M.2 Sockets (PCIe Gen4x4)" és olyan hogy "1 Blazing M.2 Sockets (PCIe Gen5x4)" ...

Valaki le tudná írni ezekkel kapcsolatban, hogy ezekhez ha rendelnék megfelelő szintű M2 ssd-t, akkor mire figyeljek? (A generációra, vagy nem arra?)

A másik kérdésem, mivel még sosem volt M2 ssd -vel ellátott gépem, hogy ezekre lehet ugyanúgy feltenni op. rendszert, mint a régi hagyományos ssd-re vagy még régebbi sata/hdd-re?

A kérdés azért van, mert ugy terveztem, hogy 1 db 250gb-os m2. (ezen lenne az op rendszer), és további 2 db 500gb-os M2 ssd lenne a gépben. Ezt meg lehet oldani?

Értékes válaszotokat nagyon várom, bizalommal.

2022. dec. 17. 09:41
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

Khm... Hát megint itt vagyok :DDD

Na ígérem utoljára :D

Szóval egy kérdésem lenne még.

Tehát Adott a CPU Ryzen 5 7600x (105watt)

Vga: ez még csak tervezve van, de RTX 3060Ti (max fogyasztásnak 200w írtak) vagy esetleg RTX 3070Ti, aminek 750w tápot ajánlottak a webshopban(2 hdmi kimenettel, ha számít a fogyasztásban)

tároló:1db m2 1tb, és plusz egy sata hdd ami szintén egy terrás.

Cpu hűtésnek:Deepcool AG400 (220tpm) (lehet kicsit soknak tűnik a tpm, de a 130tpm csak kétezerrel olcsóbb)

És a házban van még 2 ventillátor.

És később nem tervezek további cuccokat beletenni a gépbe.

Tehát ehhez hány wattos tápot vegyek??? :o

2022. dec. 17. 16:48
 22/24 A kérdező kommentje:
Alaplapot nem írtam mert lehet azt felesleges írni (?).
2022. dec. 17. 16:50
 23/24 anonim ***** válasza:
600W körüli bőven elég.
2022. dec. 17. 16:51
 24/24 A kérdező kommentje:
Király vagy! Köszönöm! :)
2022. dec. 17. 16:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!