Milyen M2. tárolók vannak és hogy működnek?
Most raknék össze egy asztali pc-t, és már ki silabizáltam egy két dolgot, de az M2 terén még elég buta vagyok. hiába keresgélek jobbra balra a neten, eddig csak azt sejtem, hogy a generációnak kellene egyeznie (pl. Gen4x4 vagy Gen5x4) Szóval, Adott ez az alaplap, amit kinéztem magamnak:
És ezen olyan M2-es csatolófelület van, hogy: "3X Hyper M.2 Sockets (PCIe Gen4x4)" és olyan hogy "1 Blazing M.2 Sockets (PCIe Gen5x4)" ...
Valaki le tudná írni ezekkel kapcsolatban, hogy ezekhez ha rendelnék megfelelő szintű M2 ssd-t, akkor mire figyeljek? (A generációra, vagy nem arra?)
A másik kérdésem, mivel még sosem volt M2 ssd -vel ellátott gépem, hogy ezekre lehet ugyanúgy feltenni op. rendszert, mint a régi hagyományos ssd-re vagy még régebbi sata/hdd-re?
A kérdés azért van, mert ugy terveztem, hogy 1 db 250gb-os m2. (ezen lenne az op rendszer), és további 2 db 500gb-os M2 ssd lenne a gépben. Ezt meg lehet oldani?
Értékes válaszotokat nagyon várom, bizalommal.
"RAMból inkább a 6000 környékére kellene elmenni"
Abból 2x8, vagy egy 16Gb vegyek?
És Cl szám minél alacsonyabb annál jobb?
"Pl. 6 magot kérnek, akkor a 8 mag már nem olyan sok. Ezért gondoltam a 12 magosra. De lehet rosszúl látom."
Rosszul látod. A gyors magok még mindig fontosabbak a játékok terén, mint a sok mag. A processzorok teljesítménye az elmúlt 4 évben brutálisan megugrott, csak magszám alapján most még annyira sem összehasonlíthatóak, mint korábban.
Ha AMDt szeretnél, akkor az új 6 magos Ryzen 7 7600X játékokban veri az előt 16 magor Ryzen 9-eket, ez a következő 3 évben biztosan nem lesz kevés - leszámítva ha mindig megveszed a legújabb és legdrágább videókártyát. Ha hosszú távra tervezel a Ryzen 7 7700X már sokkal többet tud, mint amire szükséged lehet a következő pár évben, e felé menni teljesen felesleges, csak pénzkidobás.
Játékok szempontjából inkább a videókártya az ami kevés szokott lenni a feladathoz, nyugodtan veheted az olcsóbb Ryzen 5-öt és inkább költs videókártyára, a játékok szempontjából az fontosabb.
Memóriából ha van lóvé akkor legyen 2x16GB 6000MHz és valami alacsonyabb CL az ésszerűség keretein belül. Az arukereson CL36 a legolcsóbb 6000-res, az teljesen jó.
Igazad van, elnéztem! Tényleg jó hozzá, mert nem 3200-en megy az a proci! :D
hanem 5200, mert ez is uj AM5...
Nagyon sokat segítettél! Egy picit irányba álltam ezen a téren! Inkább nem is kicsit!
Még egyszer Nagyon köszönöm! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!