Mikor van értelme 64, 128, sőt 256GB RAM-nak? Csak mert lehet kapni ilyen kiteket is.
Figyelt kérdés
2022. dec. 16. 14:19
1/23 anonim válasza:
Mikor sok memória kell. Meglepő, igaz?
2/23 anonim válasza:
Mondjuk szerverekbe pl, ott TB-okról is beszélhetünk, de egy profi videószerkesztő/programozó/játékfejlesztő számára is simán szükség lehet 64-128+ GB-ra.
3/23 anonim válasza:
Szerverbe (a sok virtuális szerver, kiszolgálói folyamat, felhasználó tudja fogyasztani a RAM-ot), munkaállomásba (CAD/CAM, végeselem-analízis, 3D rendering, nagy felbontású videoszerkesztés, sokcsatornás hangszerkesztés, AI, tudományos kutatások,...).
4/23 A kérdező kommentje:
#1 Ezért aztán érdemes volt írni.
#2 Szervereknél ECC RAM-okat használnak, azokat pedig inkább egyenként árulják.
Akkor máshogy kérdezem...
Mikor kevés 32, 64, 128 GB RAM...? Tippelni én is tudok, hogy nagyjából hol használják.
2022. dec. 16. 14:34
5/23 anonim válasza:
"#2 Szervereknél ECC RAM-okat használnak, azokat pedig inkább egyenként árulják."
Csúnya lenne, ha ez így lenne :)
6/23 A kérdező kommentje:
Talán rosszul tudtam, mindenesetre akkor szűkítsük le a kört (a dizájból ítélve) gaming RAM-okra, gondolom munkaállomásokba nem ilyeneket vesznek. Pl.:
2022. dec. 16. 14:56
7/23 anonim válasza:
Ha dicsekedni akarsz vele hogy "az enyém nagyobb!"... 😗
8/23 anonim válasza:
Én pl. FEM alkalmazásokat futtatok sokszor, és azok irtózatosan eszik a RAM-ot, és kénytelen voltam felmenni 64GB-ra ha nem akartam reggelig várni egy módosítás eredményére. Így már megvan 2-3 óra alatt egy számítás.
9/23 NTBS válasza:
Amikor valakinek nagyobb memória igénye van.
10/23 A kérdező kommentje:
#9 Ez komoly?? Nem is gondoltam volna. Remélem lesz még egy pár hasonló válasz...
2022. dec. 16. 15:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!