Töredezettségmentesítésnek lehet értelme egy ssd-n ebben az esetben?
Rengeteg videoszerkesztő és grafikai programot használok és hiába vannak gyors ssd-im néha megnyekken a betöltésnél és sokat kell várni.
Gyakran optimalizálom a tárolókat a priform defrag tool-jával, de arra gondoltam, hogy bár tudom, hogy nem ajánlják, 2 havonta egyszer lehet, hogy elbírna egy töredezettségmentesítést mert mégsem 10 helyről kell beolvasnia valamit ha nagyon keresi. Tudom, hogy nem tesz jót a drive-nak, de ha csak akár 20%-al megnöveli a sebességet nekem már megérte a munka miatt. Legfeljebb veszek majd új eszközt, mert az fontosabb, hogy a munkám optimális legyen.
Egyébként 2 db 1 tb m.2 ssd van a gépben. az egyik samsung. egy asus tuf17-es új generációs gép amit fél éve vettem. 32 gb rammal.
11400h proci 3050 gpu
Én úgy tudom minden rendben van a gépen és nem futnak fölösleges programok.
Szóval van értelme töredezettségmentesíteni így, hogy azért nem egy átlag felhasználó vagyok, hanem folyamatosan grafikai és videos anyagokon dolgozom?
SSD-t NEM defragolunk! Segíteni NEM fog rajta, egy jottányit sem, ugyanakkora rontja a cellák élettartamát!
Tehát mégegyszer: SSD-t NEM defragolunk!
Kipróbálhatja, de nem lesz gyorsabb tőle semmi. Az SSD nanoszekundumra pontosan ugyanolyan sebességgel olvassa be az adatokat, bárhol is legyen az eltárolva a lemezen. Ez a működési elvéből fakad, ezen nem lehet optimalizálni.
olyan nincs hogy 32 gb ram meg 4,5 ghz-es 12 magos procival így szenved egy sima szerkesztőprogram startuppal....
régen 4 giga ramos gyenge laptopommal is betöltöttek ezek a photoshop meg adobe premiere pro meg ilyenek...
Mitől lassú?
970 EVO Plus NVMe™ M.2 SSD 1TB
ez az ssd van benne
Mert a photoshop sem 100 giga volt, hanem csak 5 régen.
Amúgy meg lehet hogy sokminden fut egyszerre a gépeden.
És milyen az SSD kondíciója?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!