Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Kuka lenne ez a monitor? Vagy...

Kuka lenne ez a monitor? Vagy miért csíkos a szélén?

Figyelt kérdés

Használtan vettem a hardverapróról 2 hete egy Asus 27 colos 165Hz-es monitort, másodlagos monitornak.

Csak a napokban tudtam kipróbálni rendesen, és most szembesültem a képeken látható jelenséggel.

Vettem új DisplayPort kábelt, HDMI-t is azzal is ugyan azt csinálja.

A csíkozódás nem mindig ugyan olyan széles, van amikor egész keskeny aztán elkezd vastagodni. Mindegy, hogy hogyan van tájolva a kijelző, mindig azon a részen csinálja.

Sajnos az átvétel napján csak laptoppal egy pillanatra próbáltam ki, utána félre tettem.

Tegnap tudtam bekötni rendesen, ma meg új kábellel is kipróbálni.

Így 2 hét után szerintem már esélyem sem lesz visszaszerezni a pénzem...

[link]

[link]

[link]

2022. dec. 9. 23:02
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
45%
Dominik műhelyére keress rá, írj rá a srácra, ilyesmikkel foglalkozik, lehet tud rá mondani valamit hogy pontosan mi okozza és van-e értelme vele foglalkozni, hogy javítható-e gazdaságosan.
2022. dec. 9. 23:09
 2/16 A kérdező kommentje:
Nem akarom javíttatni. Főleg nem egy youtube-os "szerelővel".
2022. dec. 9. 23:12
 3/16 anonim ***** válasza:
56%
Akkor kuka.
2022. dec. 9. 23:17
 4/16 A kérdező kommentje:

A kérdés azoknak szól, akik láttak már hasonlót. Nem a laikusoknak, akik láttak valamit a youtube-on.

Nyilván ha szereltetni akarom, akkor keresek egy szerelőt, aki ránéz. Ehhez nem kell kérdést kiírnom.

2022. dec. 9. 23:25
 5/16 anonim ***** válasza:
75%

"Főleg nem egy youtube-os "szerelővel"."

Nos először legalább nézd meg, hogy ki is ez pontosan és mit csinál. Nem egy olyan hardvert mentett meg embereknek amire amúgy már keresztet vetettek, de ha számodra jobb hogy inkabb kidobod minthogy kikérd valakinek a véleményt aki találkozott több hasonlóval és esetleg meg tudná mondani, hogy pl 2000Ft-ért javítható, vagy anyagilag nem éri meg vele foglalkozni, akkor a te dolgod, dobd ki instant.

2022. dec. 9. 23:31
 6/16 anonim ***** válasza:
81%

Általában javítható a függőleges vonal de ha nem akarod akkor miért kérdezed?

Ha meg kell kérdezned akkor biztos nem tudod magadnak megjavítani.

Lehet kicsúszott a szalagkábel, por vagy folyadék került a káva alá vagy a vezérlőn lesült egyik alkatrész.

2022. dec. 9. 23:46
 7/16 A kérdező kommentje:

Mondtam, laikusok kíméljenek. Van másik millió kérdés, ahol lehet farmolni a toplistás helyezést offolással.

Mellesleg tudom nagyon jól hogy ki az, a laikusok VGA szerelő istene.

Táv gyógyítani még ő sem fog, hülye lenne. A két szép szememért meg nem fogja kifizetni a 6-8 ezres oda-vissza futárt, függetlenül attól, hogy tudna e kezdeni valamit a monitorral vagy sem.

Plusz a franc se csináltatna youtube-os szerelővel semmit se. Számlát ad? Garanciát a munkájára vállal? Ha bármit elbaszna hova menjek reklamálni? A sóhivatalba? Google + 2 perc és találok szervizt a környékemen akik garanciát adnak és ingyen bevizsgálják. Nem kell ehhez senki youtube-os műhelyébe mennem.

Tehát ezeket a youtube-os szerelőket hagyjuk, nem erről szólt a kérdés. Hanem arról, hogy INYGEN aki tud tanáccsal szolgálni mi okozhatja ezt a problémát, az ne tartsa magában.

2022. dec. 9. 23:53
 8/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a 6-os.

Azért nem akarom javíttatni, mert 90 ezerért vettem, és elsőkörben szeretném vissza kapni a pénzem.

Ehhez viszont jó lenne tudni, hogy mi okozza a problémát. Mert ha én basztam el valamit (pl. nem vártam eleget, hogy felmelegedjen és úgy kapcsoltam be) akkor lenyelem a dolgot és ennyi.

De ha eleve szarul adta el az illető, akkor viszont nem fogom én a saját pénzemen javítattni.

2022. dec. 9. 23:56
 9/16 anonim ***** válasza:
40%

Lassan írom, hogy felfogd.

Szedd szét és nézd meg kivan-e csúszva szalagkábel sarka.

2022. dec. 9. 23:56
 10/16 A kérdező kommentje:
Felesleges ez a rosszindulatú stílus egy anonim oldalon.
2022. dec. 9. 23:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!