Mitől vibrálhat és csíkozódhat az Acer laptopom kijelzője?
Olyan problémám akadt az Acer Aspire E15 E5-572G-33KP laptopommal, hogy bekapcsolást követően néhány perc múlva elmosódott csíkok jelennek meg a kijelzőn, majd egy kis idő múlva a teljes kijelző elkezd felismerhetetlenül villogni. A laptop kijelzője már többször cserélve lett a hibát követően, de ez nem oldotta meg a problémát (tehát nem kijelző hiba valószínűleg)...
Itthon azt próbáltam ki, hogy a laptopot tükrözés módban rákötöttem HDMI kábellel egy másik monitorra, ahol érdekes módon nem jött elő a probléma, míg az eredeti laptop kijelzőjén folyamatos volt a hiba.
Én elsősorban kábel érintkezési problémára tippelnék a laptop kijelzőnél, viszont érdekelne a ti véleményetek és tanácsotok is!
Igen kabel vagy lap
de ez mar tobszoros csere elott is felmerulhetett volna
Nem feltétlenül, mert ha külső monitort csatlakoztatsz, az más szálon fut. Lehet hogy megpörkölődött valahol a lap a fő képernyő fele.
Ha van egy város, amiből mind a 4 égtáj irányába megy út, attól, hogy az északi úton volt egy földcsuszamlás és az járhatatlan, attól még a másik 3 járható.
Illetve lehet mikrorepedés is az alaplapon, ami pont terheléskor jön elő, amikor nyúlnának az alkatrészek, de az is lehet, hogy a videokártya/IGP kezdi bemondani az unalmast, szintén hő és terhelés hatására, vagy neked van igazad és sérült az alaplapi csatlakozó, amibe a kijelző csatlakozója megy.
Az a baj, ezt így távolról nem lehet biztosan megmondani, szét kell szedni és műszerrel végigmérni az egészet. Ha nagyon zavar és nem szoktad sokat cipelni, az is megoldás, ha veszel egy USB-s egeret és billentyűzetet, a gép kijelzőjét bekapcsolás után lehajtod és külső monitorral használod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!