Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Üdv. Mennyire észre vehető...

Üdv. Mennyire észre vehető egy monitornál a 5ms válaszidő? Jelenlegi monitorom 2ms 24'os szeretném 27'ra cserélni csak nehéz a választás vegyes használat internet bögészés,youtube,játék (World of tanks)

Figyelt kérdés
Radeon rx580 al hajtom a jelenlegit FHD felbontásban. A játekokat ultra beállítással. A kártya tud nagyobb felbontást de a monitor már nem.
2022. nov. 30. 23:29
 1/5 anonim ***** válasza:
23%

27 colosnál már mindenképp ajánlott a 1440p.

Nekem van 3 különböző, azonos márkájú (Asus) 27 colos monitorom.

IPS 165Hz FHD 1ms

VA 165Hz 1440p 1ms

VA 144Hz FHD 5ms

Az IPS imádat ellenére nekem a VA paneles sokkal szebbnek tűnik, és a betekintési szöge is ugyan az mint az IPS ha nem jobb egy kicsit.

Viszont az FHD-nél az 5ms már érződik rendesen 27 colon.

Szóval mindenképpen 1ms 1440p legyen 27 collban, a panelt meg eldöntöd te, hogy IPS vagy VA. Játékra egyébként a VA, filmezésre meg az IPS.

2022. dec. 1. 00:45
 2/5 anonim ***** válasza:
80%

Én most váltottam 24'-ról (1080p) 27'-ra (1440p) és nagyon jól döntöttem. Az 5 ms azért nem vészes de simán vannak 1 ms monitorok, érdemes inkább azt

A VA panelt alaposan gondold át, ha csak nem felsőkategóriát veszel. Nem egy olyan véleményt olvasni, hogy a ghosting olyan durva, hogy azonnal küldték vissza a monitort. Személy szerint VA-t sosem vennék.

2022. dec. 1. 02:06
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Pont ezért tettem fel a kérdést mert nem ismerem se a VA se az IPS panelt! Rengeteg jót és rosszat olvasok rólunk! Jelenlegi monitorom egy 8 éves mezei Samsung S24D300H semmi extra TN Paneles igazából nincs vele gond eddig elég volt a FHD is csak váltanák nagyobbra
2022. dec. 1. 06:51
 4/5 anonim ***** válasza:
74%
Nem vehető észre
2022. dec. 1. 07:22
 5/5 Morzsi007 ***** válasza:
36%
Azért is nehéz dönteni, mindegyikről írnak rosszakat, akár IPS, VA vagy TN. Sok az előítélet és megmaradt az, ami régen volt ezelőtt 10-15 évvel, hogy az IpS a legszebb, de lassú, TN a leggyorsabb, de gyatra a színe és betekintési szöge, a VA a legjobb játékra stb… mára nem lehet ezekre hagyatkozni. Én is olvastam sok véleményt, mert monitor vásárlás előtt álltam. IPS -ről több rosszat olvastam, mint a TN-ről. VA-ról is voltak rossz véleménnyel. Olcsót szerettem volna, csak játékra, így TN panelre esett a választásom. Valaki ezt isteníti a másik azt, ami megmaradt régről. Kicsit olyan, mint francia autót nem szabad venni.
2022. dec. 1. 07:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!