Üdv. Mennyire észre vehető egy monitornál a 5ms válaszidő? Jelenlegi monitorom 2ms 24'os szeretném 27'ra cserélni csak nehéz a választás vegyes használat internet bögészés,youtube,játék (World of tanks)
27 colosnál már mindenképp ajánlott a 1440p.
Nekem van 3 különböző, azonos márkájú (Asus) 27 colos monitorom.
IPS 165Hz FHD 1ms
VA 165Hz 1440p 1ms
VA 144Hz FHD 5ms
Az IPS imádat ellenére nekem a VA paneles sokkal szebbnek tűnik, és a betekintési szöge is ugyan az mint az IPS ha nem jobb egy kicsit.
Viszont az FHD-nél az 5ms már érződik rendesen 27 colon.
Szóval mindenképpen 1ms 1440p legyen 27 collban, a panelt meg eldöntöd te, hogy IPS vagy VA. Játékra egyébként a VA, filmezésre meg az IPS.
Én most váltottam 24'-ról (1080p) 27'-ra (1440p) és nagyon jól döntöttem. Az 5 ms azért nem vészes de simán vannak 1 ms monitorok, érdemes inkább azt
A VA panelt alaposan gondold át, ha csak nem felsőkategóriát veszel. Nem egy olyan véleményt olvasni, hogy a ghosting olyan durva, hogy azonnal küldték vissza a monitort. Személy szerint VA-t sosem vennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!