Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nagyon melegszik az RX 580 am...

Nagyon melegszik az RX 580 am mitől lehet?

Figyelt kérdés

A pontos típusa ASUS ROG Strix RX 580 8GB.

Játékoknál folyamat 70-75 fokon van, néhány kicsit komolyabb játéknál akár a 90 fokot is eléri fpsben nincs gond a fix 60fps megvan mindig.

Kipróbáltam egy csomó lehetőséget külön ventiprofilt csináltam bár az amd programjában nem engedi azt az opciót hogy 40 fokig ne kapcsoljon be a venti folyamat pörgetni akarja amit ugyan csak nem értek hogy miért de, ujra is pasztáztam és semmi ugyanúgy izzik, a gépház egy jól szellőző Zalman I3 NEO 6 db ventivel

elől három, felül kettő, hátul egy és még lehetne rakni lentre is kettőt, gondolom nem a házzal lesz a baj.

Nem tudom hogy mit kéne már tennem vele de tényleg, 2800rpm-re felemelve tudja tartani a fix 70-75 fokot de megsüketülök olyan hangosak a ventik ilyen magas fordulaton.

Nem értem nem egy gagyi verziója a kártyának 3 ventis ASUS ROG és mégis izzik kb.

Mit ajánlotok mit csináljak vele? Ez normális lenne? Cseréljem?

2022. nov. 28. 23:27
 1/10 anonim válasza:
71%
Újra kell pasztázni és ki kell takarítani, az megoldja a problémát.
2022. nov. 28. 23:37
 2/10 A kérdező kommentje:
Mint írtam újra van pásztázva és egy szál por nincs rajta.
2022. nov. 28. 23:40
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Újrapsztázta már....De valószínű,hogy a thermal padokat is cserélni kellene.

Szerintem a memóriák melegszenek túl,nem a GPU.

2022. nov. 28. 23:42
 4/10 A kérdező kommentje:

Igen az lehet az az utolsó lehetőség még holnap megyek és veszek.

Majd jelentkezem hogy milyen lett. :)

2022. nov. 29. 01:29
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Pasztázd újra!
2022. nov. 29. 01:49
 6/10 anonim ***** válasza:
85%

Thermal padokat nem kell cserélni! Egyrészt azok nem öregednek úgy mint a paszta, másrészt azok a memóriákat hűtik, nincs közük a GPU hőmérséklethez.

A probléma így lényegében a hőcső lehet. Ha talál rést, akkor a benne levő folyadék kipárolog, és elveszti a hővezető képességét. Nyilván elvileg jól le vannak zárva, forrasztva, de emellett folyamatosan ki van téve a hőtágulásnak, és előjöhetnek ilyenek. Ritka, de lehetséges.

Amikor ilyen 90 fokos, akkor próbáld megfogdosni a hőcsöveket. Amelyik jó, azon közel 90 foknak kell lennie. Amelyik rossz, az lesz hűvösebb. Tehát általában 2-3 hőcső van a gpu-ra vezetve, és nem mindegyik szokott elromlani egyszerre.

Tehát leginkább komplett hűtéscserével lehet megoldani a problémát. Hardveraprón szoktak árulni hűtést/hibás kártyát, de nem olcsó... 8 ezertől felfelé...

a kompatibilitással kapcsolatban... gondolom 3 ventis változat. RX 480 strix hűtője is kompatibilis lehet.

2022. nov. 29. 08:30
 7/10 anonim ***** válasza:
27%
Az a kártya egy hulladék. Én is megjártam msi armor verzióval. Csak nekem gyári hibás és terhelésre bluescreent adott...
2022. nov. 29. 09:49
 8/10 anonim ***** válasza:
580-ak alapból nem épp hűvös kártyák.
2022. nov. 29. 11:51
 9/10 anonim ***** válasza:
A kártya nem csak feltétlenül magától melegedhet fel, ha szar a gépedben az airflow és a PSU-d is magas hőmérsékleten megy, akkor az is simán felmelegítheti a GPU-t.
2022. nov. 29. 18:39
 10/10 A kérdező kommentje:

A káryta egy hőpad csere után helyrejött 65 fok felé nem megy.

Köszönöm a válaszokat.

2022. nov. 30. 16:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!