Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az olcsó gamer laptopokban...

Az olcsó gamer laptopokban miért nem a max-q vga-kat használják?

Figyelt kérdés
Pl. az 1650 max-q csak 35 wattot fogyaszt szemben a normál verzióval (50 watt), és mindössze 10%-al tud kevesebbet. De ha belevesszük, hogy kevésbé melegszik, és az 50 wattos verziónak akár vissza is kellhet venni a teljesítményből a melegedés miatt, akkor akár még jóval többet is tudhat a max-q.
2022. nov. 27. 15:55
 1/5 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
100%

van amiben hasznalnak ilyent

mi is a kerdes?

pl a 3050 eseknel (meg par tobbi 3000 esnel) rengeteg W valtozatu van de nincs max q jelzesuk, orulhetsz ha valahol jelzik hogy milyen W os, mert lehet sehol sem

masik dolog hogy te magad tudod "max q" zni a karit vagyis lejebb venni orajeleit es kesz

ha csak ennyi a gondod, huvosebb, kevesebbet fogyaszt, akkurol tovabb birja, de akkurol amugyis masmodra kapcsol gep szoval... de ezeket is tudod finomhangolni vannak erre programok

ujonan amugy 1650 as laptop nem a legjobb vetel, mivel beragadt elavult lehet

persze ha nagyon olcso az megint mas kerdes

2022. nov. 27. 16:30
 2/5 A kérdező kommentje:

Szóval az én 1650-es laptop vga-mat belehet úgy állítani, hogy csak 35 wattot fogyasszon, és csak kb. 10%-nyi teljesítményt vesztenék vele?

Azt hittem, hogy saját kezűleg beállítva arányosan csökken a teljesítmény.

2022. nov. 27. 19:22
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem. pont ellenkezőleg. a gyári beállítás az mindig egy totál biztonsági megoldás. te kézzel viszont kihegyezheted, feszegetheted a határait. akár teljesítményvesztés nélkül is jelentősén csökkenthető a fogyasztás, ha nyersz a szilícium lottón. Minden chip egyedi, mindegyik mást bír. A gyári beállítás viszont egy olyan biztosan mindegyikkel működő beállítás.

undervolt a kulcsszó

2022. nov. 27. 21:53
 4/5 anonim ***** válasza:
"undervolt a kulcsszó" tegyük azért hozzá, hogy az olcsó gamer monil vga-k azt rendszerint nem engedik úgy, mint mondjuk egy asztali kártyánál. A curve editorral kell babrálni.
2022. nov. 28. 02:45
 5/5 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

10% ot nem tudom honan veszed

[link]

bench ekben pedig pont fogyasztasnak megfelelo az egymashoz valo viszonyuk

szoval nem csak 10% kulonbseg van

most hogy sok jatekban atlagban vagy minimum fps ben enyi a kulonbseg az egy dolog

de sok mas jatekban meg nagyobb elteres is lehet attol fugg motornak mennyire fontos a magasabb orajel

vram orajeluk nem tudom azonos e de az is kevesebb szokott lenni ami szinten szamit

amugy en persze nagyon kedvelem a 1650 max q -t meg a 1650 is

de azert nem gamer karirol van szo manapsag semmikep

attol meg hogy barmivel elvezhetoen tudsz vele jatszadozni

azert kedvelem mert szuletesem ota alacsony fogyasztas es egyszerre hatekonysag manias vagyok

2022. nov. 28. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!