Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Core2 duos gépeket miért...

Core2 duos gépeket miért nézik le?

Figyelt kérdés
Kb már 10 éve egy Core2Duo gépen netezek 4GB RAM-mal. Facebook (video beszélgetéssel), YouTube @ 480p (nekem elég), TV stream nézés,jofogás,vatera. És nem eszik a böngésző alapból 2GB RAM-ot (se Chrome, se Firefox), és nem esnek szét a weboldalak sem. De nyilván nem lehet 50 lap megnyitva. Amúgy még elfogadható a sebesség, ez alá már azért nem mennék.
2022. okt. 25. 20:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
86%
A kérdésben még Youtube meg Facebook volt, azok enyhén szólva más kategória, mint a gyakori
2022. okt. 26. 08:49
 12/18 A kérdező kommentje:

A telefon kijelzőt hogyan hasonlitod 1 monitorhoz?

Látom milyen értelmes vagy.

2022. okt. 26. 10:41
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Látványosan segghülye vagy hozzá, de rendben. Élvezz rá nyugodtan arra a szarra, remélem akkor végre elromlik.
2022. okt. 26. 10:43
 14/18 anonim válasza:
100%
Én egy Pentium G3240 procis gépet nyüstölök, amire kell nekem, arra tökéletes. De nyilván attól még ez egy elavult gép.
2022. okt. 26. 12:02
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell privátban is hadoválgatásról írni..

- A gyakori egy alap weboldal, kb a dizájn is 10-15 éves szinten van, míg a Facebook rengeteg erőforrást zabál, ahogyan a videók lejátszása is.

- nem csak a proci nyers ereje a problémás, hanem például a videók lejátszásához szükséges kodekok hiánya is.

- mivel nem támogatják hardveresen ezeket a kodekokat, a processzorod pörögni fog teljesen, többszörösét fogyasztva, mint egy modern gépnél, úgy, hogy sokkal rosszabb minőségű lesz a videó. A gép hangjáról nem is beszélve.

Azért tudod ma is használni, mert

- teljesen alapvető felhasználás

- évekig alig volt fejlődés a mai viszonyokhoz képest, később lett elavult

- mai átlag alatti videó felbontás

- valószínűleg lövésed sincs, hogy mennyire gyorsabb a gyakorlatban egy mai gép a mindennapokban is a mostani gépedhez képest

2022. okt. 26. 12:43
 16/18 anonim ***** válasza:
Nekem is küldözgeti privátban, de igazából ezt rá kell hagyni.
2022. okt. 26. 15:13
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

"Core2 duos gépeket miért nézik le?"

Senki nem nézi le, de baromira eljárt felettük az idő, ennyi, kész, vége.

1 éve kényszerből kellett lecserélnem a 3. genes i5-öt.

Fájt? Igen fájt, mert akkor nem épp volt kedvem 200-at kirakni az ablakon úgy, hogy nekem igazából teljesen megfelelt a napi használatra, meg igazából most is megfelelne, de azért egy ár-érték arányt is figyelembe kell venni, esetemben alaplap hiba de másik lap 30 alatt nem volt, de azok is már öregek voltak, lutri vonatra meg nem ül fel az ember.

Megbántam-e a befektetést? Nem, mert az én felhasználásomra a jelenlegi platform 8-10 évig simán kiszolgál.

Enyém-e a legsukárabb gép? Nem, de nem is érdekel a fő az, hogy a felhasználásra megfeleljen, legyen neked is ez a meglátásod.

Korábbi válaszokra is vissza nézve, igen a fogyasztását tekintve elég gázos, hogy kodek, utasítás készlet és miegymás hiányában kénytelen a proci nyers erőből megoldani a jelenlegi virtuális feladatokat amik azt eredményezik hogy egy egyszerű feladat, mint pl facebook is baromi nagy teljesítmény felvételt jelent melynek jó része (mostani procikhoz képest mondjuk a 90%) fölös hőenergiává fog alakulni.

Egy kis szemlétetés képp, direkt 480p-ben néztem TheVR videót hirtelenjében és a CPU kemény 2%-os kihasználtságra ugrik fel NÉHA és kemény 10W-ot kér, továbbá hardveres gyorsítás (GPU használat engedélyezve a böngészőben) a 1060 kemény 14W-ot fogyaszt közben. Szóval 24W fogyasztásból megúszom.

Eközben nálad a C2D (legyen mondjuk egy E8400) fel fogja használni a saját kis 65W-os max fogyasztási értékét pluszban a GPU-val, ergo fölösleges energia befektetés, melyet te úgy ítélsz meg, hogy neked megfelel (ezzel nincs is semmi gond mindenkinek mások az igényei) de közben pazarolsz. Nem nem azt mondom, hogy ha váltasz akkor úr isten ezres nagyságrenddel kevesebb lesz a villanyszámla de na.

Mondhatni kár belefektetni az energiát, hogy szórakoztasson.

Utolsó mondatom nem lenézés tárgyát képezi, hiába szerettem én is és elég is lenne nekem a 3. genes i5 akkor is eljárt felette az idő túlságosan is.

2022. okt. 29. 14:26
 18/18 anonim ***** válasza:

Mert kevés olyan hirdetést látni hogy "Core i9-12900K gépet egy az egyben cserélnék Core2 duos gépre". :D

Ha megszaporodna az ilyen akkor megnőne az értéke.

2022. okt. 29. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!