Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Több éves asztali gépeket nem...

Több éves asztali gépeket nem lehet eladni? Ugyanazokat látom hónapok óta, szerintem reális áron.

Figyelt kérdés
Az egyik kereskedőtől én is vettem, szóval nem átverés, jó gép, rendes eladó. Másnál nem tudom, mi a helyzet.
2022. aug. 25. 16:37
1 2 3
 1/21 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
51%

hat ez igy elege levegoben logo kerdes

2-3eves gepeket siman es gyorsan elehet adni

5-10eveseket mar lassabban ha tenyleg normalisak is

de tobb eves belefoglalja a 10 evnel idoebb gepeket is, ott pedig sokszor lehet eros tularazas

amugypedig megfelelo arazasal azok is eladhatoak szoval

2022. aug. 25. 16:43
 2/21 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
0%

pl az fm2+ csucs apuprocija is 2016 os

ami 8 eves

csak hogy emlitsek egy fm platformos hirdetest ami erosen tualarazottan arult

foleg ugy hogy AM4 platform azota kintvan es sokkal jobban "alakithato" platform

2022. aug. 25. 16:48
 3/21 anonim ***** válasza:
100%

2022-2016=8

Kontár b+ 😂😂

2022. aug. 25. 16:58
 4/21 anonim ***** válasza:
79%
Laptopot se lehet eladni. Asszony 4 éves Vostro-ját, ami újkorában volt 200 nem akarja senki elvinni 60-ért se.
2022. aug. 25. 17:01
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
Mi van abban a Vostroban?
2022. aug. 25. 17:03
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb régi gépet, alkatrészt erősen túlárazottan árulják. Például láttam Socket 939-es lapot 15 ezerért, tőlem egy ezresért se vitték el. Bár végül meggondoltam magam, 2 hét után levettem a hirdetést, összeraktam, egész jó kis gép lett - persze nem netezésre, de a 720p videókkal helyi gépről még boldogul. Lehet ha tovább fent hagyom elviszik. De vissza a légyegre: 8+ éves processzorokat van hogy 30 ezerért árulnak, ami szerintem erős túlzás. Az alaplapokat is közel újkori árukon adják, ami egy 5 éves lapnál is túlzás, hát még a 8+ évesnél. És a hibásakért (pl elhajlott CPU foglalat) is képesek több ezret elkérni. De ezek nem is azért hirdetik, mert nagyon el akarják adni, hanem ha egyszer lesz egy balek aki megveszi, akár egy év múlva, akkor kaszál. Aki el is akarja adni amije van és reális áron adja, attól hamar meg is veszik. Ezért látni folyamatosan ugyanazokat a hirdetéseket. De az árszűrő hatékony.
2022. aug. 25. 17:06
 7/21 A kérdező kommentje:
Bocs, nem voltam elég pontos, 5-7 év körüli gépekről beszélünk. Én is megfigyeltem, hogy a régebbiekről pár eladó azt gondolja, hogy "veterán", "oldtimer", ezért többet ér, akkor is, ha újkorában is röhej volt. Az árak a korral csúsznak lefelé, aztán egy idő után megint emelkedni kezdenek... Visszatérve a gépekre, nem Celeronosokra gondolok, hanem amik a maiakkal is felveszik a versenyt, nem mintha a legtöbb, nem gamernek akár ennyire is szüksége lenne.
2022. aug. 25. 17:14
 8/21 anonim ***** válasza:
#5: i5, 8GB Ddr3, 128 SSD, akku is erős.
2022. aug. 25. 17:42
 9/21 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#8 azert tulkinalat van ilyenekbol

"hulladekot" gyartanak olyan ertelemben hogy tobb gepet (adott tipusbol, meg amugyis) mint amire igeny van meg akkor is ha penzuk lenne az embereknek ra

#3 az nemsokara 7 az meg majdnem 8

de amugy 2013 as procist arul

az meg 11 ev (nalad ugye 9ev csak hogy osszehozzam a ket idosikot)

#7 most akkor azzal van bajod hogy nagyjabol teljesitmeny miatt kicsit sulyozottan araznak regieket is

vagy hogy olcson se mennek el?

ket kulon dolog epp ellentetes :D

amugy valoszinu windows 10 es foleg 11 miatt nezik le regi gepeket

egyszeruen pedig tamogatas miatt mivel oprendszer nelkul is kutya se torodik csak szoszerint par eves hardverekkel, legszebb hogy azokkal se igazan

nincs ra idejuk meg penzuk, mivel Dubajozniuk kell

2022. aug. 25. 18:52
 10/21 anonim ***** válasza:

Ennek több oka is van.

Egyrészt: ma már nincs akkora "divatja" a használt gépeknek, mint régen. Régebben jobban el lehetett boldogulni egy régicske géppel, nem volt akkora kényszer a legújabb oprendszer használatára, nem kellett a gépnek a legújabb, "mázsás" weboldalakat a legfrissebb memóriazabáló böngészővel megjeleníteni, így nagy hátrány nem érte azokat, akik régebbi gépet használtak. Most ha valaki gépet akar venni, akkor inkább próbál újat venni.

Másrészt: az elmúlt évek történései mindenre rányomták bélyegüket. Lehetne azt gondolni, hogy emiatt pont fel kéne, hogy lendüljön a használt hardverek piaca, de az igazság az, hogy ahhoz túl drága minden. Akkor már inkább vesz részletre egy újat, havi párezer forint... célszerűbb választás, mint a jelen helyzetben egy nagyobb, és kockázatosabb kiadás. Mert ugye ki tudja, meddig fog még rendesen működni.

2022. aug. 25. 19:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!