Lehet asztali gépet anélkül szerelni hogy az áram megcsapna amikor bevan dugva a fali aljzatba?
igazából semmi csak kíváncsi voltam hogy így is lehetne e szerelni gépet vagy sem.
Ahogy látom laptopoknál is ki kell húzni konnektorból különben ha viz fröccsen rá életveszélyes lehet.
De akkor megoldható logikailag vagy nem?
Áramütés nem lenne, hacsak nem a tápot kezded szétszedni.
De számítógépet csakis teljesen feszmentes állapotban szerelünk az alkatrészek épsége érdekében.
Én még egy ESD csuklópántot is javasolnék megfelelő földelési pontra kötve.
A számítógépekbe épített tápegység nagyon kis feszültségekre veszi le az áramot, 12V, 5V és 3,3V.
Tehát a számítógép belsejében neked bajod nem eshet, ez kis csípés maximum.
A probléma az áram alatti szereléssel inkább a számítógép szempontjából van. valamit rövidre zársz, az el is romolhat.
Ezért minden esetben javasolt a számítógépet kikapcsolt, kihúzott, áramtalanított állapotban szerelni. Áramtalanítás után még mindig van feszültség a kondenzátorokban, ezért 10-30 mp-en keresztül javasolt a bekapcsoló gombot nyomva tartani. Illetve szintén javasolt saját magadat is földelni, kerülni a műszálas ruhákat, nehogy épp te legyél az a feszültségforrás, ami kinyír egy alkatrészt. Valahogy így kell profin kezelni... bár utóbbit én sosem tartom be.
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__..
A kis troll aki visszaregisztrált a ban után, most megint besértődött hogy le lett pontozva a hülyesége.
Gyorsan ki is írta ezt a kérdést.
#9 Minel szemeteled a kérdésemet ezzel az ökörséggel?
Jelentve a válaszod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!