Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Több éves asztali gépeket nem...

Több éves asztali gépeket nem lehet eladni? Ugyanazokat látom hónapok óta, szerintem reális áron.

Figyelt kérdés
Az egyik kereskedőtől én is vettem, szóval nem átverés, jó gép, rendes eladó. Másnál nem tudom, mi a helyzet.
2022. aug. 25. 16:37
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
#9 Bajom csak azzal van, hogy 10-20 éves hardverekért is képesek egyesek komoly összeget kérni, de ilyet olcsón sem vennék. Az eredeti kérdés nem zavar, csak feltűnt. A Windows 10 pedig gyenge hardverrel is megelégszik, az említetteken hasít.
2022. aug. 25. 21:05
 12/21 anonim ***** válasza:
53%
Egyre inkább egy szűk réteg használ asztali gépet. A többség telefonról tolja, vagy laptopról. Az asztali gépek piaca leginkább "gamer" felhasználókra és az irodai felhasználásra szűkült. A "gamer" jellemzően nem vesz túl régi hardvert, a cégek is inkább újat vesznek. Szinte lehetetlen eladni közel 10 éves gépeket.
2022. aug. 26. 00:12
 13/21 anonim ***** válasza:

Mindenki csak vadonatúj gépet vesz. Van rá lé bőven.

#11 Nyilván a 20 éves bor is többet ér mint a 3 éves... 😏

2022. aug. 26. 01:10
 14/21 A kérdező kommentje:
#12 Igen, de notebook-ot sem olyan könnyű eladni, ha olvastad.
2022. aug. 26. 08:18
 15/21 anonim ***** válasza:

"10-20 éves hardverekért is képesek egyesek komoly összeget kérni"

Aztán vagy megveszik, vagy nem.

Bár a 20 éves az már lassan retrónak, és nem ritkán gyűjtői értéknek minősül. Egy 486-osnak már egyre komolyabb eszmei értéke van. Főleg, ha valami ritkább példány. Pedig 20 éve még azért sok helyen láttam olyat. De már a P2-esek is kezdenek a gyűjtők célkeresztjébe kerülni.

A 10 évesek persze még távol vannak ettől. De mint mondtam: vagy megveszik, vagy nem. Ha nem, akkor meg vagy csökkentik az árat, vagy várnak a csodára.

"ilyet olcsón sem vennék"

Te nem.

Más meg igen.

"A Windows 10 pedig gyenge hardverrel is megelégszik"

egy humorista veszett el benned.

(Vagy csak túl sok volt az MS-propaganda.)

#12 "Egyre inkább egy szűk réteg használ asztali gépet."

Aha, igen.

Az a szűk réteg kb. az összes irodai munkahely, az összes gamer (egy-két notebook-fanatikust leszámítva, de ha megnézed a gamerek többségét, kb. 90%-uk asztali gépet használ), és az átlag felhasználók jelentős része is az asztali gépnél marad. Már csak azért is, mert ugyanazt jóval olcsóbban megkapja asztali kivitelben. Ha nem szempont a hordozhatóság, akkor meg miért fizessen többet az ember?

"A többség telefonról tolja, vagy laptopról."

Akinek elég annyi, hogy Facebookra, meg Instagramra posztoljon, az igen.

Mondjuk tény, hogy ők sokan vannak, de azért ne írjuk le azokat, akik komolyabban is használnák a gépüket. :D Megnézném, hogy hogyan ír meg valaki mobilon egy szakdolgozatot.

Kicsit off-topik: 20 éve még az hittük, hogy majd egyszer általános tudás lesz a számítástechnikai eszközök kompetens használata. Ezzel együtt azt gondoltuk, hogy általános lesz a háztartásokban a számítógép. Az, hogy ma eljutottunk oda, hogy sokaknak bőven elég egy mobiltelefon, az nem azt jelenti, hogy egy telefon képes lenne a PC-t kiváltani funkcionalitásban. Ez sokkal inkább jelenti azt, hogy naiv elképzelés volt az, hogy majd egyszer elérünk egy olyan szintre, hogy mindenki képes lesz kiaknázni a technika lehetőségeit.

2022. aug. 26. 10:12
 16/21 A kérdező kommentje:

#15 Azt már nem olvastad el a #12-nél, hogy "Az asztali gépek piaca leginkább "gamer" felhasználókra és az irodai felhasználásra szűkült"... Egyébként egy laptop nem csak arra jó, hogy Facebook-on meg Instagramon posztoljon az ember, persze nem egy 100e Ft-osra gondolok.

Windows 10-et pedig gond nélkül használtam 2008 körüli középkategóriás processzoron 4GB RAM-mal. Persze néhány dologra egy kicsit többet kellett várni, mint a mostani gépemen, de ez is régi, 2016 körüli (i7-6700).

Köszönöm az eddigi válaszokat.

2022. aug. 26. 11:08
 17/21 anonim ***** válasza:

"Azt már nem olvastad el"

De.

De mondjuk azt, hogy egy nagyon jelentős réteg számára egyszerűen nem opció sem egy olyan konstrukció, ami funkcionalitásában csak részben alkalmas a szükséges feladatok ellátására, sem egy olyan konstrukció, ami mind kényelem, mind bővíthetőség, mind javíthatóság szempontjából hátrányos egy asztali géphet képest. (Igen, kényelem szempontjából is. Egy irodista, akinek fő munkaeszköze a billentyűzet, nem fog örömtáncot járni egy noti beépített billentyűzetétől.)

A "szűkülés" meg elég hatásvadász kifejezés, még ha tényleg csökkent is a piaci részesedésük. Tudod, nem mindegy, hogy hogyan fogalmazunk meg egy állítást. Ő egy jókora felhasználói bázist próbált meg jelentéktelen méretűnekbeállítani.

Arról nem is beszélve, hogy az asztali PC-t használó "otthoni" felhasználókat nemes egyszerűséggel nullának vette.

2022. aug. 26. 11:24
 18/21 A kérdező kommentje:
Oda írta, hogy "leginkább", bár szerintem sem igaz, elég sokan használnak otthon "rendes" számítógépet, különben nem lenne ilyenekből ekkora választék. Nem hiszem, hogy sok irodában használnának egyébként notebook-ot, vagy akár slim billentyűzetet (én sem), de azt sem gondolom, hogy akár egész nap kényelmetlen lenne használni. Talán kényelmesebb is, mint ezt a membrános régi vackot, amit most püfölök. "Megnézném, hogy hogyan ír meg valaki mobilon egy szakdolgozatot." - azon nem könnyű (bár billentyűzet javít a helyzeten), de laptopon már igen.
2022. aug. 26. 11:37
 19/21 anonim ***** válasza:

@17

>>>A "szűkülés" meg elég hatásvadász kifejezés,<<<

A tények makacs dolgok, ez a grafikon is hatásvadász lenne?

[link]

2022. szept. 10. 22:00
 20/21 anonim ***** válasza:
Nyilván Covid és home office miatt a cégek inkább hordozható gépet (laptopot) vesznek. Ha már kapott laptopot a munkavállaló minek venne magának drága pénzért asztalit? (Kivéve hardcore gémerek)
2022. szept. 10. 22:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!