Lehetséges olyan program, amellyel úgymond távolról tudunk irányítani más gépeket LAN vezetéken keresztül? (többi lent)
"A lényeg, hogy hálózatba vannak kötve, látják egymás megosztott fájljait, és képesek egymás tárhelyére, és ről is másolgatni."
Ez a hálózati fájlmegosztás - Windowson, lokális hálózaton belül ezt valósítja meg az SMB protokoll (Linuxon, BSD-n erre szolgál a samba nevű programcsomag) - ennek vannak különböző helyi hálózatos - például NFS - illetve Internetes - például FTP, FTPS, SFTP, SCP, WebDAV,... - megvalósítása.
"még mikor Cisco-ra jártam, hogy lehetséges például annak a laptop képernyőjére kivetíteni a szerver PC képernyőjének tartalmát. Tehát, a laptop billentyűjével, egerével irányíthatom a nagy gépet, a laptop képernyőjén meg azt a jelet látom, amit a nagy gép küld ki. Valami ilyemsit mintha láttam volna, "távoli elérés" vagy mi volt a funkció neve, de már nem igen emlékszem rá"
Ez meg egy másik dolog, ez a távoli asztali elérés.
Windowson ezt az RDP protokoll végzi (Linuxon ehhez alkalmas kliens a Remmina), de vannak más megvalósítások - például a VNC protokoll (amihez rengeteg féle szerver és kliens érhető el), a Teamviewer, az Anydesk, a Nomachine,...
Bővebben: [link]
Lehetséges, de nem fog működni.
A távoli asztal alkalmazásokat munkára és nem multimédiára találták ki.
A lényegük, hogy a képernyő képeket/azok változásait tolja át a használt gép a használóra.
Ami ha nem változik nagyon, pl. egy exceles munka közben, akkor ugyanolyan sebességet érzékelsz, mintha a cél gépen dolgoznál.
De multimédia esetén folyamatosan változik a kép, ezért minden képküldéskor a teljes képet kell áttolnia.
Már film nézésre se igazán alkalmasak ezek, játékra főleg nem.
Én mondjuk wowoztam már így, kis-képernyőn valamennyire elmegy de sokkal lassabb mint ha a célgépen egy olcsóbb hardverrel indítanád el.
Plusz még ezekere rájön a titkosítás kódolása és dekódolása is feladatként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!