Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Core2 duos gépeket miért...

Core2 duos gépeket miért nézik le?

Figyelt kérdés
Kb már 10 éve egy Core2Duo gépen netezek 4GB RAM-mal. Facebook (video beszélgetéssel), YouTube @ 480p (nekem elég), TV stream nézés,jofogás,vatera. És nem eszik a böngésző alapból 2GB RAM-ot (se Chrome, se Firefox), és nem esnek szét a weboldalak sem. De nyilván nem lehet 50 lap megnyitva. Amúgy még elfogadható a sebesség, ez alá már azért nem mennék.
2022. okt. 25. 20:05
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
95%

Mert a legtöbb ember ennél sokkal több dologra akarja használni a gépét... Ez a gép öreg. Lehet ezt ragozni, de ez van, alkalmatlan kb mindenre az alap felhasználáson kívül. Még egy szint felett arra is.

Nem a gépet nézem le, hanem azt, aki annyira nem ért hozzá, hogy azt hiszi, hogy ez így egy jó teljesítmény. Konkrétan a mobilom processzora erősebb.

2022. okt. 25. 20:09
 2/18 anonim ***** válasza:
92%
Hát, nekem a 480p már valóságos kínzás lenne. Még a 6,5 colos telefonkijelzőn is, nem hogy monitoron. De hát mások az igényeink, nincs is ezzel probléma.
2022. okt. 25. 21:38
 3/18 anonim ***** válasza:
92%
Hát ha neked elég ennyi akkor na... Más kérdés, hogy egy telefonon jobb minőségben tudod kb nézni.
2022. okt. 25. 23:45
 4/18 anonim ***** válasza:
92%
Mert nem bírják a 144Hz fps-t 4K felbontáson full grafikán az idei játékok...
2022. okt. 26. 00:06
 5/18 anonim ***** válasza:
90%

Én mamámnál lecseréltem a C2D gépet, mert gyenge volt már netezéshez. Lomha bekapcsolásnál, szarul viszi a yt videókat, facebookon is meg-megakad, mindenben kizökkentő. Volt lehetőségem Q9550-nel megtapasztalni a helyzetet, ugyanaz. Tehát jöhetett a platformváltás. Ez két éve volt!!!

Nem tudom mit akarnak emberek.. nyilván aki csak elolvas 1-2 hírt, és ott van az asztalán 10 éve ez a C2D gép, ahhoz még jó. De aki aktívabban használja egy pocit is, az legalább váltson egy 2-3. gen i5 gépre. Ssd-vel 8GB RAM-mal, meg van az is 30 ezer környékén. Sebességben még úgy ahogy elmenne a C2Q, C2D, de utasításkészletekben és memóriában le vannak maradva, ami kényelmetlenné teszi a használatot.

Most egy i3 8100 van a mamának, SSD maradt a régi, ramból 8GB van.

Kb ennyi

Ezt akkor 55 ezerből hoztam ki új alaplappal és házzal, a többi használt volt.

2022. okt. 26. 06:20
 6/18 anonim ***** válasza:
92%

Nem lenézik, szimplán teljesen elavult platform. Nem támogatja a szükséges kodekeket, a proci pörögni fog maxon, se energiafogyasztás, se hang szempontjából nem a legjobb. És ugyanúgy akadozni fognak a dolgok.

Mai processzorok és videokártyák pár százalékos kihasználtság mellett, akadozások nélkül megoldják ezt sokkal nagyobb felbontáson.

Szerintem nyugodtan elfelejthetjük a 10 éves procikat a jövőben, éveken keresztül alig volt az Intel processzorok terén fejlődés a konkurencia hiánya miatt, érdemes ábrákon összehasonlítani a ~2017 előtti és utáni fejlődés mértékét, mióta az AMD feltámadt hamvaiból. Jóval hamarabb elavulnak majd a procik, ha az Intel és az AMD is versenyképes marad.

2022. okt. 26. 07:36
 7/18 A kérdező kommentje:
Nem tudom miről hadováltok itt,de akkor már gyakori kérdések olvasására is több százezres gépek kellenek? Most is a core2-es gépről irok és érdekes v hogy sikerül.
2022. okt. 26. 07:45
 8/18 A kérdező kommentje:

ma 06:20

"55 ezerből hoztam ki"

Tuti még 5 ezret sem költöttem volna rá hogy ha a célnak megfelel amire használom.

2022. okt. 26. 07:48
 9/18 anonim ***** válasza:
90%
Amúgy szerintetek mi is a valódi kérdés? Mert kB csak még akarja magyarázni hogy a C2D vél ő a helikopter és mindenki hülye. Privátban elkuldtem a telefonos kommentbe hogy 24 colos monitoron nézi a videót... 480p 24 colon 😁
2022. okt. 26. 08:46
 10/18 anonim ***** válasza:
39%
Elkuldte*
2022. okt. 26. 08:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!