Core2 duos gépeket miért nézik le?
Mert a legtöbb ember ennél sokkal több dologra akarja használni a gépét... Ez a gép öreg. Lehet ezt ragozni, de ez van, alkalmatlan kb mindenre az alap felhasználáson kívül. Még egy szint felett arra is.
Nem a gépet nézem le, hanem azt, aki annyira nem ért hozzá, hogy azt hiszi, hogy ez így egy jó teljesítmény. Konkrétan a mobilom processzora erősebb.
Én mamámnál lecseréltem a C2D gépet, mert gyenge volt már netezéshez. Lomha bekapcsolásnál, szarul viszi a yt videókat, facebookon is meg-megakad, mindenben kizökkentő. Volt lehetőségem Q9550-nel megtapasztalni a helyzetet, ugyanaz. Tehát jöhetett a platformváltás. Ez két éve volt!!!
Nem tudom mit akarnak emberek.. nyilván aki csak elolvas 1-2 hírt, és ott van az asztalán 10 éve ez a C2D gép, ahhoz még jó. De aki aktívabban használja egy pocit is, az legalább váltson egy 2-3. gen i5 gépre. Ssd-vel 8GB RAM-mal, meg van az is 30 ezer környékén. Sebességben még úgy ahogy elmenne a C2Q, C2D, de utasításkészletekben és memóriában le vannak maradva, ami kényelmetlenné teszi a használatot.
Most egy i3 8100 van a mamának, SSD maradt a régi, ramból 8GB van.
Kb ennyi
Ezt akkor 55 ezerből hoztam ki új alaplappal és házzal, a többi használt volt.
Nem lenézik, szimplán teljesen elavult platform. Nem támogatja a szükséges kodekeket, a proci pörögni fog maxon, se energiafogyasztás, se hang szempontjából nem a legjobb. És ugyanúgy akadozni fognak a dolgok.
Mai processzorok és videokártyák pár százalékos kihasználtság mellett, akadozások nélkül megoldják ezt sokkal nagyobb felbontáson.
Szerintem nyugodtan elfelejthetjük a 10 éves procikat a jövőben, éveken keresztül alig volt az Intel processzorok terén fejlődés a konkurencia hiánya miatt, érdemes ábrákon összehasonlítani a ~2017 előtti és utáni fejlődés mértékét, mióta az AMD feltámadt hamvaiból. Jóval hamarabb elavulnak majd a procik, ha az Intel és az AMD is versenyképes marad.
ma 06:20
"55 ezerből hoztam ki"
Tuti még 5 ezret sem költöttem volna rá hogy ha a célnak megfelel amire használom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!