Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mennyire viseli meg a tápot...

Mennyire viseli meg a tápot az, ha közel 100%-osan lenne kihasználva?

Figyelt kérdés
290W-os tápegység, ami gyakorlatban 232W-ot tud, a gép igénye pedig 218W
2022. okt. 6. 15:32
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Értem most már.

A többlet áram nem baj, a melegedés sem, a ventillátora lehűti úgyis.

Esetleg ha meghibásodna, akkor mennyi az esélye, hogy visz mindent, ami a géphez van csatlakoztatva?

2022. okt. 6. 19:15
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha egy brand gép, akkor azzal nem lesz baj, mert azokba normális tápokat raknak, meghibásodás esetén nem indul be többet, a gép alkatrészeinek nem lesz baja.

Nekem egy Fujitsu gépem van, abban 210 wattos Delta táp van, egy Radeon r7 240 van benne, gond nélkül megy egy második generációs i5 mellett.

2022. okt. 6. 19:53
 13/18 anonim ***** válasza:
67%

Hát nekem sikerült hazavágnom egy i5-3470-el és RX460-al a 300W-os Fujitsu brand gép tápját egy kis overclock-al (hülye voltam, abban az emlékezetben voltam, hogy 400W-os a táp), szóval nem tartom a legjobb ötletnek, főleg ha külön kell még 6 pines csatlakozó is a kártyához.

Nekem csak a tápot vitte biztosan, alaplapot, procit és memóriát nem tudtam megnézni 16 pines táp hiányában, videokártya, meghajtók stb. működtek másik konfigban.

2022. okt. 6. 19:54
 14/18 anonim ***** válasza:
88%

#13 vagyok

Bocsi, nem láttam, hogy külön tápcsati nem kell hozzá. Nagyon szűkösen, de elég lehet, ha 75W a TDP. RX460-om a 65W-jával szépen elmuzsikált, ameddig nem húztam. Én mondjuk egy 400W-os tápos gépet vennék inkább hozzá, tényleg eléggé szűkös

2022. okt. 6. 20:00
 15/18 A kérdező kommentje:

Igen, tényleg szűkös.

Esetleg nincs valami program, amely megmondja, mennyit fogyaszt a gép minden alkatrésszel együtt? Úgy legalább tudnám reálisan, mennyi “szabad” Watt marad a tápnak, mert ez így csak lutri

2022. okt. 6. 21:24
 16/18 A kérdező kommentje:
Nekem egyébként volt egy hp laptopom, beleesett egy csavar a billentyűzet alá, szétszedtük, kivettük de utána már nem kapcsolt be többet…
2022. okt. 6. 21:25
 17/18 anonim ***** válasza:
74%

Tápcsatlakozó nélküli kártya. Az alaplapról nem tud felvenni 75W-nál többet, mert ennyit kap maximum.

Tehát 13-as válaszoló gépét nem a videokártya tette tönkre, pláne nem az overclock. Afterburnerben nyugodtan lehet húzgálni bármit, amíg stabil a kártya. Ilyen körülmények között táppal kapcsolatos probléma nem merülhet fel.

2022. okt. 7. 06:47
 18/18 anonim ***** válasza:
80%
Nem a videókártya tette tönkre, egy szóval nem ezt mondtam. A táp adta meg magát, a videókártya működött másik gépben. Teljes terhelés alatt egyszer csak lekapcsolt a gép, utána már el sem indult. Szerintem itt egyértelműen a tápegység nem bírta a strapát. Elvileg bírnia kellett volna, gyakorlatban meg egyáltalán nem tesz jót neki, ha 90-100%-on van kihasználva. Főleg ha idős tápokról van szó.
2022. okt. 7. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!