Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nincsen teljesen kihaszn...

Pappgr kérdése:

Miért nincsen teljesen kihasználva a videokártyám?

Figyelt kérdés

Hardware: 1660s, ryzen 3100, 16gb ram

Kifelytve a problémát, erőforrsá igényes játékokban, minden rendben van. Ahol gond van az pl. League of Legends, a meccs indulásakor, vagy ha nincs sok minden a képernyőn akkor fel magy 200 fps fölé, viszont álltalánosságban 130-150 között mozog folyamatosan, miközben a gup kihasználtsága 30-40% között van, a processzoré is 20% tályéka. Ami még különös, hogy úgy tűnik a beállítások lejjebb vétele nem változtat semmin. A gép kb egy hónapja lett építve, a driverek frissek.

2020. dec. 8. 16:26
 1/7 anonim ***** válasza:
58%
Valószínűleg fps limit van beállítva, de ésszerű is, hisz a legjobb gamer monitorok is 144 Hz-esek, így 144 fps-nél többnek nincs értelme. A limittel energiát takarít meg a rendszer, meg nem lesz drop, ha hírtelen egy kicsit több kakaó kell, mert ott van üresjáratban.
2020. dec. 8. 16:32
 2/7 A kérdező kommentje:
Kétlem hogy limitálva lenne, hiszen ahogy írtam, egy meccsen belül létezik állapot ahol 130 mag ahol 200 fps-em van, plusz nem magyarázza meg az fps ingadozást amit szintén megírtam.
2020. dec. 8. 16:38
 3/7 anonim ***** válasza:
Tesztek szerint ennyi fps-t kell hoznia kb
2020. dec. 8. 16:42
 4/7 anonim ***** válasza:

Egy 2.5D, abszolút nem GPU igényes, régi játékról beszélünk, így teljesen normális, hogy nem pörög maxon a GPU.

Több, mint valószínű, hogy CPU limited van, a játék az 1-2 magos teljesítményt részesíti előnybe, így hiába van 8 szálad.

Utána olvasva, mivel még mindig régi motort használnak, így 2 magot (4 szálat) használ, tehát CPU limited van, ahogy írtam fent.

// Legközelebb azért olvasd már át a kérdésed kérlek, mert nagyon sok elütés, helyesírási hiba található benne. //

2020. dec. 8. 16:57
 5/7 A kérdező kommentje:

#4 Erre gyanakodtam én is, de egyáltalán nem vooltam bene biztos, hiszen mag számon kívül jóval drágább processzorok is csak 500 Mhz-el gyorsabbak, nem gondoltam volna, hogy annyit számít.

#3 Habár 60 és 144 fps között jóval kevesebb különbséget érzek, mint 30 és 60 között, még mindíg jóval élvezetesebb. Ha veszek egy kártyát a ami el tud futtatni modern címeket 60-on akkor miért is nem használnám ki minél jobban esport játékokban?

2020. dec. 8. 17:22
 6/7 anonim ***** válasza:
oké, hogy a gpu ennyi. És a CPU? Lehet az a limit. nagy grafikai számítésok nincsenek a LOL-ban. kenyérpirítón is elfut.
2020. dec. 8. 17:24
 7/7 anonim ***** válasza:

#5, az órajel közel sem minden. Tökéletes példa a nem rég megjelent Ryzen 5000-es széria, ami gyári órajelekkel még mindig "csak" 4.9GHz-ig boostol (R9 5950x), mégis hatalmas 1 magos (IPC) növekedéssel büszkélkedhet.

Intel-ek jóformán mindig is jobbak voltak IPC-ben, de ez most változott a Ryzen 5000 megjelenésével.

2020. dec. 8. 17:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!