Miért nincsen teljesen kihasználva a videokártyám?
Hardware: 1660s, ryzen 3100, 16gb ram
Kifelytve a problémát, erőforrsá igényes játékokban, minden rendben van. Ahol gond van az pl. League of Legends, a meccs indulásakor, vagy ha nincs sok minden a képernyőn akkor fel magy 200 fps fölé, viszont álltalánosságban 130-150 között mozog folyamatosan, miközben a gup kihasználtsága 30-40% között van, a processzoré is 20% tályéka. Ami még különös, hogy úgy tűnik a beállítások lejjebb vétele nem változtat semmin. A gép kb egy hónapja lett építve, a driverek frissek.
Egy 2.5D, abszolút nem GPU igényes, régi játékról beszélünk, így teljesen normális, hogy nem pörög maxon a GPU.
Több, mint valószínű, hogy CPU limited van, a játék az 1-2 magos teljesítményt részesíti előnybe, így hiába van 8 szálad.
Utána olvasva, mivel még mindig régi motort használnak, így 2 magot (4 szálat) használ, tehát CPU limited van, ahogy írtam fent.
// Legközelebb azért olvasd már át a kérdésed kérlek, mert nagyon sok elütés, helyesírási hiba található benne. //
#4 Erre gyanakodtam én is, de egyáltalán nem vooltam bene biztos, hiszen mag számon kívül jóval drágább processzorok is csak 500 Mhz-el gyorsabbak, nem gondoltam volna, hogy annyit számít.
#3 Habár 60 és 144 fps között jóval kevesebb különbséget érzek, mint 30 és 60 között, még mindíg jóval élvezetesebb. Ha veszek egy kártyát a ami el tud futtatni modern címeket 60-on akkor miért is nem használnám ki minél jobban esport játékokban?
#5, az órajel közel sem minden. Tökéletes példa a nem rég megjelent Ryzen 5000-es széria, ami gyári órajelekkel még mindig "csak" 4.9GHz-ig boostol (R9 5950x), mégis hatalmas 1 magos (IPC) növekedéssel büszkélkedhet.
Intel-ek jóformán mindig is jobbak voltak IPC-ben, de ez most változott a Ryzen 5000 megjelenésével.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!