Mennyire viseli meg a tápot az, ha közel 100%-osan lenne kihasználva?
Igen, előre összerakott.
Már volt egyébként pár kérdésem a géppel kapcsolatban, biztos valaki tudja, miről van szó.
Tehát van ugye a 290W-os táp, ami 80+ bronze tehát minimum 232W-ot tud adni biztosan. Van benne egy 4.genes I5 proci, 2db hdd, 1db ssd, 16gb ram(4x4), és hétfőn lesz bele egy 1050Ti Oc. Ennek a VGA-nak nem kell külön pin, amit a pci ad, az elég.
Viszont így eléggé ki lenne használva a táp, a proci max 45W-ot eszik játék közben(msi afterburner mutatja), a 2hdd és az ssd egyenként 5W, az alaplap 50W-ot eszik, van egy dvd meghajtó, kb az is 5W, meg ugye a 75W-os GPU.
"Tehát van ugye a 290W-os táp, ami 80+ bronze tehát minimum 232W-ot tud adni biztosan."
A 290 wattot le fogja tudni adni.
Nem ezt jelenti a hatásfok, hanem azt, hogy az áram átalakítása mekkora mekkora hatásfokú, minél magasabb, annál kevebb áramot fel fel a gép a hálózatból.
Bővebben itt olvashatsz róla:
Ja okés, csak én úgy hallottam, hogy csak a 80%-át tudja leadni.
Akkor meg biztos elég, elvégre 215W elég a többi komponensnek.
8-as, nem értem a kérdést. Ha arra gondolsz, hogy eladó-e, akkor nem, nem eladó. Egyébként nekem tökéletes, Forza 4-et, 5-öt, metro exodus-t, Stray-t, meg még sok játékot visz úgy, hogy 50-55%-on van kihasználva, tehát még tartalék is van.
A hatásfok nem azt jelenti hogy csak 80%-át tudja leadni.
Hanem azt hogy a felvett energia hány %-a hasznosul.
Magyarul ha a tép 200w-ot tud és 80% a hatásfoka, akkor egyszerűen mondva a gép felé a 200w-ot leadja a hálózatból viszont 240w-ot vesz fel. Az a 40w különbség meg hőként távozik a tápból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!