Véletlenszerű leállás, PSU?
Sajnálom, hogy vitába keveredtetek.
Minden alkatrész stabil, a hőfokok tartományban vannak, egyszer sem állt le, nem volt BSOD. A kábelek nem lazák, nincs égett szag, füst, a jelenség nem ismétlődött meg. Viszont.
Az már lemaradt, hogy előtte napokig kaptam random BSOD-okat, amik alapján sem találtam hibát. Voltam ami rendszerre, volt, ami merevlemezre panaszkodott. Újratelepítettem ma a gépet, DDU-ztam a GPU drivert és felraktam tisztán, majd minden egyesével feltelepítettem. Most megy minden 2-3 óra után is.
Ma csináltam új teszteket:
Memtest86+-al OK
GPUMemTest OK
SSD teszt OK
HDD teszt OK
CPU stressz test OK
FurMark stabilan megy
A kábelek is rendben vannak, a gép is volt pasztázva két hónapja (nem azt első alkalom volt, nem lett se sok, se kevés, se egyenletlen)
Nem állt le és nem Kapcsolt le.
Mindent leteszteltem, és monitoroztam, ami eszembe jutott, de még mindig a tápra tudok csak gondolni. Máshol is nagyobb tápot ajánlottak, és máshol is írták, hogy öreg a táp. A hibákban (BSOd, leállás). BSOd-ot táp is csinálhat.
Könnyen lehet hogy szoftveres gond volt. Ha a tápod nem bírná, akkor már most is produkálná ugyanúgy a hibát, független a friss rendszertől.
Indíts el egy Furmarkot meg egy Prime95-öt egyszerre, és hagyd pár órát futni ha ezt kibírja, akkor kizárhatod 100%-ra a hardveres okot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!