Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az miért van ,hogy idönként...

Darklord88 kérdése:

Az miért van ,hogy idönként felpörög a hdd amikor elméletileg semmi sem használja?Op rendszer ssd-n van.Ke lehet kapcsolni ,hogy csak akkor kapcsoljon be ha pl megnyitom az a meghajtót?

Figyelt kérdés
tegnapelőtt 22:33
 1/3 anonim ***** válasza:
25%

Ne kapcsoljon ki, akkor nem kell újra felpörögnie.

Emiatt kérj havi 100Ft-al több zsebpénzt ha spórolásból állítanád le.

tegnapelőtt 22:51
 2/3 A kérdező kommentje:
Amiatt állítanám le ,hogy pl filmnézés közben ne ciripeljen fel :D
tegnap 05:52
 3/3 anonim ***** válasza:
34%

Áhh, én is gyűlölöm ezt. Még a szép időkben elcsíptem egy 2TB SSD-t, chia bányászattal szarráírt, de még így is 74%-os volt, íráson kívül minden mástól mentes. 18 ezer. HDD-k meg azért a gépben maradtak, de csak évente 1-2x dugom be biztonsági mentéshez.

Rá is néztem. Még mindig 74%, pedig ~2x én is teleírtam már.

Másik megoldás, hogy berakod egy NAS-ba, valahova, ahol senkit se zavar. Bár átlag gigabites helyzetben így kb 110 MB/s a gyakorlati sebesség szekvenciális írás/olvasásnál, míg azért egy HDD a gépben ennek a dupláját is tudja... szerintem megérheti ez is, mert milyen gyakorisággal kell ez, hogy egy nagy fájlt 220 megabájttal másolj?

Én kerestem megoldást rá, akár hogy ideiglenesen letiltsam, vagy bármi, de akkor is felpörög néha, mintha bele lenne írva, hogy neki mennie kell... feladtam, kész. Ez a legtutibb javaslatom: ne legyen hdd a gépben, ha zavar.

tegnap 07:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!