Van egy pc amiben hdd van. Ezen a hdd-n lévő teljes rendszert szeretném tovább vinni egy másik új pc-re amiben mvessd van. Elméletileg működne a klónozás. Csak nem zavar be neki, hogy egy teljesen új gépben működne tovább? Működni fog?
Szinte biztos, hogy működni fog. De arra figyelni kell, hogy mindkét diszk azonos partíciós-sémára legyen elkészítve (GPT vagy MBR).
Ha mégsem indulna el a Windows, akkor, ha GPT a partíciós-séma, klónozás után törölni kell az EFI partíciót, bebootolni egy Windows telepítőről, és paranccsorból a bootrect/bcdedit/bcdboot parancsokkal meg lehet oldani, hogy új EFI boot fájlt készítsen magának a Windows.
MBR partíciós séma esetében általában elég, ha aktív a boot meghajtó.
- Én is klónoztam már így "Macrium Reflect"-el, nálam probléma nélkül működik. Már magyarul is tud: [link]
- MBR-ről UEFI-re (vagy fordítva) könnyen átlehet konvertálni pl. AOMEI Partition Assistant-al is : [link]
- Ha más a VGA vagy a proci, akkor a Driver-t törölni kell pl. evvel "Display Driver Uninstaller".
#5!
Igen, igen. Az lesz mindenképp.
Csak pont azon agyalok, hogy úgy emléxem ez egy win7-es régebbi asztali gép. Arra gondoltam, hogy először átrakom ezt az egészet HDD-ről mve2ssd-re. S utána azt pedig majd a micro pc-be s ha minden fasza felupragelem win1-re. A win7-es az Pro verzió elvileg ez is menni fog. Köszönöm szépen a segítségeteket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!